sursa foto:  ANAF

Atenție! 30 iunie este ultimul termen- Veți primi bonificații

Atenție,români! Noua Declarație unică care include bonificațiile de până la 10% a fost publicată în Monitorul oficial. 

După ce a fost stabilit prin OUG nr. 69/2020, care prevede și acordare a două tipuri de bonificații, noul termen este 30 iunie 2020.

Prima bonificație este de 5%, dacă toate obligații fiscale de platã datorate pentru veniturile pe 2019 se sting prin plată sau compensare, integral, până la data de 30 iunie 2020 inclusiv.

A doua este o bonificație de 5%, pentru depunerea declarației unice online, până la 30 iunie 2020 inclusiv.

În Monitorul Oficial a apărut astăzi și Ordinul ANAF nr. 1107/2020. Acesta reflectă modificările din conținutul formularului și instrucțiunilor de completare.

Bonificațiile vizează tot ce este de plătit prin această declarație pentru veniturile respective, inclusiv impozit sau contribuții.

„Contribuabilii care au depus Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice – capitolul I. Date privind veniturile realizate, pentru veniturile realizate în anul 2019, indiferent de modalitatea de depunere, fără acordarea bonificațiilor prevăzute la alin. (1), pot beneficia de acestea, prin depunerea unei declarații rectificative până la data de 30 iunie 2020 inclusiv, cu respectarea condițiilor”, potrivit ordonanței 69.

În cazul în care s-au făcut plățile integrale pentru 2019 până când a intrat în vigoare ordonanța în 14 mai, se vor face compensări sau restituiri, potrivit procedurii fiscale. Din noile modificări aduse instrucțiunilor de completare prin ordinul ANAF publicat rezultă că declarația trebuie rectificată chiar și dacă asta se face doar pentru aplicarea bonificațiilor.

Vezi și:Pensiile vor fi recalculate! Cine beneficiază de măriri

E oficial! Amenzi sau închisoare pentru cei care încalcă această lege

Alertă pentru Guvern: Pensionarii MAI care dețin puterea în Transelectrica! Contracte pentru Sebastian Ghiță și pentru baronul PSD, Niculae Bădălău

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare