sursa foto:  aktual24.ro

Atenție! Greșeala care îngroapă PSD. Guvernul Boc în acțiune

Istoria își bate joc de amnezici repetându-se. Această propoziție rezumă perfect haosul creat astăzi în România de Guvernul Grindeanu și PSD, care repetă în spirală greșelile din trecut.

În anul 2014, Victor Ponta pierdea alegerile prezidențiale, după ce în primul tur câștigase detașat. Avea în față un politician atipic, care vorbea puțin și neconvingător. Cu o campanie fără sare și fără piper, Klaus Iohannis nu a reușit să câștige președinția României. În schimb a pierdut-o Ponta. Doar el a contat la acele alegeri. S-a votat pro și contra lui.

Aroganța și faptul că și-a permis să sfideze vocea străzii a stârnit un val de furie fără precedent, care s-a răspândit în întreaga țară. Oamenii au cerut secții mai multe de vot pentru a-și putea exercita un drept fundamental. El a spus NU. Mai mult, colegi de-ai săi i-au făcut mincinoși pe românii din diaspora. Dar ei erau politicienii, iar cetățenii îi contraziceau. Iar când politicienii aleși de popor se cred deasupra poporului care i-a ales să-i reprezinte, urmează sancțiunile de rigoare.

Astfel cei care în primul tur au stat acasă sau care au pus ștampila de vot la întâmplare au mers mai motivați ca niciodată să-l pedepsească pe Ponta, nu să-l aleagă pe Iohannis. Apoi i-au dat gir noului președinte.

Doi ani de tăcere iritantă la Cotroceni dublați de vocea stridentă a unei doamne blonde, impusă de președinte la conducerea PNL, a dezamăgit enorm poporul, care a ales să nu mai voteze deloc sau să dea o șansă celorlalți, în speță PSD. Dezamăgirea față de Iohannis și PNL-ul lui Gorghiu a dus PSD la peste 40%.

Guvernul Grindeanu = Guvernul Boc

Astăzi, PSD face aceeși greșeală fundamentală pe care au făcut-o și la prezidențiale și pe care a făcut-o și Guvernul Boc în 2010, când a ignorat strigătele oamenilor din stradă care protestau împotriva tăierii pensiilor și salariilor.

Șapte ambasade importante, UE, departamentul de stat al SUA, Biserica, poporul în stradă îi cere să retragă ordonanțele și să lase mai întâi loc dezbaterilor, iar Liviu Dragnea și subalternii lui spun NU, ca și cum ei decid soarta țării pe persoană fizică și nu împreună cu poporul care i-a învestit cu încredere.

Nu doar textul ordonanțelor este cel care a scos sute de mii de oameni în stradă, ci și modul în care au procedat, modul în care s-au impus cu forța și au refuzat dialogul. Exact ca Guvernul Boc în 2010. Nu au explicat, nu au știut să lanseze un dialog cu strada, au încercat să impună cu forța fără să accepte greșelile și să le corecteze. A greși e omenește, iar când recunoști și corectezi, poporul iartă și uită. Amnistiază. Dar când ignori pe toată lumea și te izolezi într-o bulă, nu vei sfârși bine.

Atitudinea asta i-a trezit din somn chiar și pe cei adormiți, care au hotărât să protesteze în stradă.

Guvernul Grindeanu nu mai are nicio șansă să iasă la suprafață. Guvernul Boc nu a tăiat pensiile în cele din urmă, dar toți pensionarii se plâng că PDL și Boc le-a luat bani din pensie. O minciună repetată suficient de des devine adevăr.

Astăzi Guvernul Grindeanu vrea să legitimeze furtul și să elibereze pedofilii, criminalii și violatorii din închisoare. Ce contează dacă este  sau nu așa? Cu o comunicare inteligentă (aici este greu, ținând cont de antecedentele PNL) acest lucru poate fi împământenit în mintea electoratului, iar PSD poate fi transformat în ceea ce devenise PDL. Soluții sunt.

Pas cu pas, PSD-ul lui Dragnea se îngroapă. A spune retrag ordonanțele, haideți să dezbatem împreună este singura soluție de salvare a prăbușirii unui partid care iarăși s-a scufundat sub iluzia puterii.

Vezi și Se cere arestarea procurorului general, Augustin Lazăr! Care sunt motivele

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare