gatit mancare

sursa foto:  huffingtonpost.com

ATENȚIE să nu vă otrăviți! Adevărul despre un produs foarte utilizat de români DEZVĂLUIT la Pro Tv

România pare a fi groapa de gunoi a Europei și nu doar a Europei, potrivit ultimelor studii întreprinse de Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor. Un reportaj al Pro Tv ne arată că și China își varsă pesticidele tot în țara noastră.

Dupa ce au facut analize, specialistii ne spun ca usturoiul adus din China este plin de pesticide si nu are gustul si mirosul usturoiului autohton.

Usturoiul romanesc provine de la Statiunea de Cercetare Legumicola de la Buzau iar cel chinezesc de la magazin. Ambii catei de usturoi sunt analizati de un grup de degustatori instruiti in cadrul facultatii pentru ingineria alimentelor din Galati.

Prof. dr. Gabriela Iordachescu, Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor: „Mirosul la usturoiul romanesc este caracteristic, puternic, specific usturoiului – cum il cunoastem – si cu un usor miros ierbos. Pe cand cel chinezesc are un miros slab, este necaracteristic si parca are o tenta chimica, o tenta de miros chimic.”

Vezi și Revenire spectaculoasă! Ce emisiune CELEBRĂ la sfârșitul anilor ’90 se ÎNTOARCE

Probleme mari pentru Mircea Badea! Antena 3 ar putea avea de suferit

Pentru studiul chimic, usturoiul trebuie sa fie mai intai deshidratat. Si in aceasta etapa esantioanele se comporta de parca ar fi din specii de plante distincte.

Usturoiul importat din China s-a stafidit si a capatat o culoare maronie cand a fost uscat. Comportamentul poate dezvalui modul in care a fost cultivat si pastrat:

Pprof. dr. Rodica Dinica, Facultatea de Stiinte si Mediu: „Usturoiul romanesc, cand l-am taiat, pe mijloc e incoltit, e verde. In timp ce celalalt, nu. Probabil fiindca e cu conservanti. E tratat si sunt stopate toate procesele acestea care sunt naturale.”

Cercetatorii de la universitatea dunarea de jos din galati nu pot stabili tipul de pesticide folosite insa analizele au stabilit ca planta cultivata in China a suferit tratament chimic.

Prof. dr. Camelia Vizireanu, decanul Facultatii de Stiinta si Ingineria Alimentelor: „Acolo este tratat cu niste pesticide care sunt interzise in China, dar care pentru legislatia din Europa sau America nu sunt cunoscute. Si sunt substante foarte toxice, afecteaza sanatatea. Atat sistemul digestiv, referitor la ficat, in principal, sau chiar sistemul nervos.”

Vezi și Afaceri URIAȘE pentru familia Grindeanu! Ce profit a înregistrat soția sa cu farmaciile pe care le deține

Si americanii au facut un studiu comparativ intre usturoiul lor si cel importat din China. Au descoperit ca usturoiul adus din Orient contine doua substante foarte periculoase: parathion si phorat – doua insecticide care, consumate in cantitate foarte mare, pot deveni chiar letale pentru om.

Prof. dr. Camelia Vizireanu, decanul Facultatii de Stiinta si Ingineria Alimentelor: „Problema e ca ei fac o crestere intensiva si trateaza pamantul astfel incat cresterea bulbului sa se faca cat mai repede si mai mare. Deci se face un fel de usturoi gigant, ca sa aiba aspect comercial.”

Autoritatea nationala sanitar veterinara spune ca tot usturoiul de import vine cu un certifcat care atesta ca respecta normele europene sau daca vine direct din China este testat in laboratoare ale punctelor vamale. Iar pana acum, autoritatile sustin ca nu au gasit nereguli in privinta cantitatii de pesticide folosite.

Un reportaj Stirile Pro Tv

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare