sursa foto:  inquamphotos.com

Aurelian Pavelescu, despre situația lui Liviu Dragnea: ‘Dosarele penale au rolul de a-l descuraja. E frica așa de mare?’

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, susține că nu știe dacă fostul lider PSD, Liviu Dragnea va mai face politică, ”dar, cu siguranță, dosarele penale au rolul de a-l descuraja”.

”FRICA DE LIVIU DRAGNEA
Liviu Dragnea a fost condamnat politic. Am spus-o de la bun început nu ca politician, ci om de drept. Au spus-o, însă, în gura mare, și Klaus Iohannis, și ambasadele, chiar înainte de condamnare, cu mesajul explicit: îl arestăm să se știe cine sunt stăpânii. A spus-o și Curtea Constituțională, care a refuzat să judece sesizarea cu privire la completele de 5 judecători, înainte de pronunțare, pentru ca Dragnea să nu beneficieze – un judecător constituțional a mărturisit public. Au spus-o și călăii de la penitenciar, deși instanțele au constatat abuzurile: să se vadă că pot să-l batjocorească fără limite.
Aflăm acum că Dragnea e trimis în judecată de Uncheșelu, unul dintre procurorii abuzivi dovediți, din cauza lui Donald Trump, că a participat la evenimentul din SUA în condițiile puse de americani. Mă întreb ce-ar fi fost dacă Trump ar fi câștigat al doilea mandat. Și ce s-ar întâmpla cu dosarul dacă Trump ar câștiga alegerile din 2024 (probabil se vor grăbi să-l finalizeze până atunci).
Nimeni nu spune că Dragnea a hotărât bugetul de 2% pentru NATO, după ce Trump a cerut asta, întărind parteneriatul cu SUA, și despre alte inițiative de care beneficiază azi România. Tot trafic de influență pentru ”foloase necuvenite și personale”?
A venit vremea ca politicienii să fie însoțiți prin lege de procuror, pentru avizarea întânirilor, negocierilor și acordurilor.
Nu știu dacă Dragnea va mai face politică, dar, cu siguranță, dosarele penale au rolul de a-l descuraja. E frica așa de mare? Va fi transformat în victimă cu atât mai mult și, chiar dacă nu va mai face, ura românilor față de sistem va crește. Și, dacă nu mai e democrație, cum să cerem românilor să se comporte ca și cum ar fi? Când forța dreptului devine dreptul forței”, a scris Aurelian Pavelescu pe Facebook

 Citește și: DNA îi dă lovitura de grație lui Liviu Dragnea! Fostul șef PSD a fost trimis în judecată de procurori, în dosarul vizitei la Casa Albă!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare