sursa foto:  Bugetul.ro, Wikipedia, Facebook

Averea fabuloasă a „regelui IT”, Florin Talpeș, șeful Bitdefender. Compania a devenit un nume uriaș în întreaga lume

Producătorul de soluții de securitate informatică Bitdefender este una dintre cele mai puternice companii de IT pornite din România, fiind unul dintre cele mai cunoscute branduri românești dincolo de graniță.

Florin și Măriuca Talpeș sunt cei care au fondat compania în urmă cu mai bine de trei decenii, aceasta extinzându-se puternic la nivel mondial, având anul trecut afaceri de 1,4 miliarde de lei, mai mari cu 34%, și un profit net de 292,3 milioane de lei. Matematicieni de fel, soții Talpeș au debutat în mediul de business prin fondarea companiei Softwin în 1990, prima firmă de pe piața românească de software certificată ISO 9001, apoi AntiVirus eXpert (AVX), iar în luna noiembrie 2001, afacerea s-a transformat în ceea ce cunoaștem a fi astăzi Bitdefender.

În străinătate a pășit în anul 2004, având primele birouri în Statele Unite ale Americii, Germania și Regatul Unit. De-a lungul timpului, și-a consolidat prezența și afacerile, iar în 2007, fondul de investiții Axxess Capital, sub conducerea românului Horia Manda, tot matematician, a cumpărat 7% din acțiunile Bitdefender pentru șapte milioane de dolari. La 10 ani distanță, un alt fond de investiții, Vitruvian Partners, a achiziționat o participație de 30% în companie, pentru aproximativ 180 de milioane de dolari. La momentul respectiv, valoarea producătorului de soluții de securitate informatică era evaluată la 600 de milioane de euro, iar cei doi fondatori își păstrau pachetele majoritare de acțiuni.

Citește și: Bitdefender: Atacurile cibernetice ar putea pune în pericol și securitatea fizică a utilizatorilor

Bitdefender se listează pe bursa din New York

Bitdefender a finalizat procesul de achiziție a companiei Horangi Cyber Security, cu sediul în Singapore, tranzacția extinzând portofoliul de produse și servicii Bitdefender cu soluții de gestionare a drepturilor privind infrastructura cloud, managementul securității în cloud și servicii de consultanță în securitate.

„Pe măsură ce adopția multi-cloud crește rapid în toate industriile, organizațiile se confruntă cu o provocare nemaiîntâlnită de a gestiona eficient mii de setări de configurare, permisiuni, identități și drepturi pentru a rămâne sigure și conforme. Achiziția companiei Horangi permite Bitdefender să-și ajute clienții să rezolve aceste provocări în mod direct și reprezintă un punct de referință în strategia noastră de soluții de securitate în drumul spre inovare continuă”, declara Florin Talpeș, cofondator și CEO al Bitdefender, la acel moment.

Finalul anului 2021 este un alt moment important în evoluția companiei, atunci când Bitdefender a angajat băncile de investiții J.P. Morgan și Morgan Stanley pentru a gestiona listarea la Bursa de la New York. Compania a depus în mod confidențial un proiect de declarație de înregistrare de tip Form F-1 la autoritatea americană de reglementare a pieței de capital (SEC) pentru o viitoare ofertă publică inițială (IPO) în Statele Unite ale Americii, eveniment care a fost amânat pe fondul contextului economic și geopolitic, arată Forbes

Vezi și: Investiție făcută de un producător român! Bitdefender a cumpărat o companie

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare