finante

sursa foto:  northwesternbusinessreview.org

Avertisment pentru Ministerul Finanțelor: două prevederi vor crea probleme majore contribuabililor

Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR), formată din oameni de afaceri și mai multe camere de comerț, atrage atenția că  Ministerul Finanțelor Publice că pachetul de măsuri fiscale conține două prevederi care vor crea probleme majore în aplicare atât autorităților fiscale cât și contribuabililor.

Modificările aduse articolului 165 din Codul de Procedură Fiscală vor pune contribuabilii în situația de a nu mai putea obține suspendarea actelor de impunere emise în urma unei inspecţii fiscale, întrucât plățile lor curente pe baza declaraţiilor de impunere, efectuate înainte de împlinirea termenului de plată al actului de impunere, vor stinge obligaţiile fiscale din acesta şi nu pe cele scadente, pe care contribuabilii urmăresc să le stingă.

Vezi și Ce va fi în următorii 4 ani în România: Cum arată programul economic al PSD

Articolul 229 a fost, de asemenea, modificat astfel că în cazul popririlor bancare din procedura de executare silită, contribuabilii nu vor mai fi înștiințați despre cuantumul și natura debitului. Contribuabilii se vor putea apăra cu dificultate datorită acestei lipse de transparență pentru că nu vor ști de la bun început suma care face obiectul popririi și nici motivul.

CDR susține lupta împotriva evaziunii fiscale, un mediu fiscal predictibil și o relație echilibrată între contribuabili și autorități. În acest context, ținem să precizăm că majoritatea modificărilor aduse recent Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală sunt binevenite și au ținut cont de opiniile mediului de afaceri, însă acestea două la care facem referire mai sus reprezintă un regres semnificativ față de legislația anterioară şi nu sunt fundamentate pe argumente juridice solide sau convingătoare, care să reliefeze necesitatea adoptării lor, spun reprezentanții CDR printr-un comunicat de presă remis redacției.

Vezi și Anunțul Elenei Udrea! Ce va face fosta blondă de la Cotroceni după eșecul de la alegeri

  • Despre Coaliţia pentru Dezvoltarea României

Coaliţia este o iniţiativă privată, apolitică, construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a  membrilor săi. Membrii Coaliției contribuie voluntar cu resursele și expertiza necesară formulării unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri. Coaliția reunește în total 45 de organizații sau membrii asociați.

  • Scopul Coaliţiei

Scopul Coaliţiei este de a oferi o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul și alte instituţii publice pe teme care au impact asupra climatului economic și de afaceri din România.

  • Coordonarea Coaliţiei

Coordonarea Coaliţiei este asigurată de un Consiliu Director format din Președinţii și Vice-președinții Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camerei de Comerț Americane în România, (AmCham), Camerei de Comerț Franceze în România (CCIFER), Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK), Consiliul Investitorilor Străini (FIC) și Romanian Business Leaders (RBL).

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare