sursa foto:  realitateaoltului.ro

Avertisment pentru români! Anul 2024 va aduce majorarea unui important impozit

Schimbări majore începând cu anul 2024!  Cei care investesc în proprietăți cu gândul la închiriere  sunt avertizați să se pregătească pentru schimbări semnificative în sistemul de impozitare, care intră în vigoare la 1 ianuarie 2024. 

Conform noilor reglementări, impozitul pentru chirii nu va mai fi calculat în mod tradițional, ci va ține cont de mai mulți factori, inclusiv numărul total de proprietăți scoase la închiriat și alte aspecte relevante. Se discută, de asemenea, despre eliminarea cotei de cheltuieli forfetare, înlocuind-o cu o impozitare fixă de 10% aplicată asupra întregului venit brut obținut din închiriere.

Printre noile obligații, românii care închiriază proprietăți vor trebui să înregistreze contractele de închiriere într-un interval maxim de 30 de zile de la încheierea acestora.

În plus, există planuri pentru implementarea unui sistem de înregistrare online prin intermediul platformei Spaţiul Privat Virtual, unde proprietarii vor completa un formular special intitulat „Cerere de înregistrare a contractelor de închiriere”, notează observatornews.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare