sursa foto:  istockphoto.com

Avertismentul dur al unui medic: ‘Încă nu trecem printr-o perioadă de normalitate. În toamnă vor fi îmbolnăviri’

Doctorul Adrian Marinescu, medic în cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a declarat că lucrurile încep să intre pe un trend descendent. Măsurile de prudență trebuie, însă, puse în practică.

La puţin peste trei luni de la primul caz de COVID-19 din România, reputatul specialist a dat o veste optimistă: suntem în armistiţiu cu virusul!

Invitatul lui Marius Tucă a susţinut însă că lucrurile trebuie tratate în continuare cu moderaţie şi cu respectarea unor reguli clare pentru că riscul îmbolnăvirii rămâne.

„Trebuie să fim răbdători în perioada următoare. Încă nu trecem printr-o perioadă de normalitate. Măsurile de prudenţă trebuie puse în practică. Ne vom întâlni cu persoanele în vârstă din familie, dar trebuie să păstrăm încă distanţa socială. Riscul de îmbolnăvire rămâne. Cred că că mare parte din populaţie a înțeles ce are de făcut. Probabil că vom mai vorbi de focare, dar putem să rămânem optimişti”, a spus medicul.

Potrivit acestuia, cel puţin până la toamnă nu va exista un medicament nou pentru coronavirus.

„Variantele de tratament care aveau la început o utilitate dovedită au început uşor, uşor să dispară. Vorbim de cele pentru HIV, OMS a oprit studiul pentru hidroxiclorochină. Celelalte variante, care par noi, pot să ajute, dar nu în mod miraculos. Nu va exista un medicament nou. Nu cred că vom vorbi, până la toamnă, de o terapie care sa fie 100% eficientă“, a subliniat Marinescu.

Acesta a vorbit şi despre al doilea val a epidemiei. Medicul a susţinut că virusul va reveni în apropierea sezonului rece, dar intensitatea acestuia va fi una mult redusă: „Eu cred că va exista un al doilea val în toamnă, dar cu o intensitate mai mică. Astfel, eu cred că vom trece mult mai uşor. (…) În toamnă vor fi îmbolnăviri în număr mic, undeva în sezonul rece şi împreună cu gripa. (…) zolarea a salvat vieţi pentru că am câştigat timp. Sistemul medical a putut să respire”, a afirmat Marinescu.

Citește și:

EXCLUSIV Adiere de PSD în echipa Barna! ‘Scheletul’ unuia dintre liderii USR

EXCLUSIV LIDL și Kaufland desființează obligațiile impuse de Nelu Tătaru! MAI contrazice Ministerul Sănătății! Termoscanarea este o recomandare, nu o obligație

Vești mari! Începând cu 31 mai puteți primi bani din partea statului

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare