EXCLUSIV Adiere de PSD în echipa Barna! ‘Scheletul’ unuia dintre liderii USR

Update. Alina Viorica Pop, membru USR, ne-a solicitat un drept la replică în care a confirmat dezvăluirea Bugetul.ro, anume că este fosta soție a lui Georgian Pop, deputat PSD.

Da, am fost căsătorită, timp de 13 ani, cu Georgian Pop. E un aspect al vieții mele private pe care nu l-am negat niciodată, o relație începută în adolescență, care s-a întrerupt la un moment dat, așa cum se rup multe în zilele noastre când divorțul, din fericire, nu mai este blamat social.

În timpul mariajului, parcursul meu profesional s-a dezvoltat independent de cariera politică a fostului meu soț. Mi-ar fi plăcut să scrieți că am absolvit Facultatea de Științe Politice la Universitatea din București, că mi-am obținut doctoratul la Universitatea „La Sapienza” din Roma, că sunt lector universitar la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, că am o activitate de cercetare în spate, concretizată prin cărți și articole științifice publicate.

Angajamentele politice ale fostului meu soț îl privesc pe el direct. Eu nu am făcut parte niciodată din PSD sau din vreun alt partid înainte de a deveni membră USR. Opiniile mele politice sunt diferite de ale lui.

Faptul că fostul meu soț a făcut parte din Comisia de Control SRI din Parlamentul României, nu m-a implicat absolut deloc. N-am avut nicio legătură cu activitatea lui politică sau din acea comisie, n-am cunoscut pe nimeni altcineva dintre membrii ei și nu am avut niciodată vreo legătură cu angajați ai Serviciului Român de Informații.

Firma G.P. Media Research Srl este un proiect personal al fostului soț, care nu s-a concretizat niciodată, nu a avut niciun contract și nu a rulat niciun leu, după cum se poate verifica în evidențele Registrului Comerțului. Participarea mea în calitate de asociat sau administrator a fost una pur formală și am inițiat deja demersul legal de a mă retrage din această calitate.

Cât timp am fost căsătorită, am ales să mă ocup de cariera mea științifică și de mult mai plăcuta datorie maternă. Criza de cuplu, care a culminat prin divorț, nu e cazul să fie explicată aici. Sper că suntem cu toții de acord că orice om are dreptul la viață privată, că are libertatea să se căsătorească sau să divorțeze când vrea și de cine vrea.

Am divorțat in iunie 2016, iar în martie 2018 am devenit membră USR, din dorința de a face eu însămi politică și de a da înapoi societății tot ce pot mai bun. De anul trecut, fac parte din conducerea filialei Sector 4. M-am bucurat să am parte de încrederea și votul colegilor mei, cărora nu le-am ascuns niciodată trecutul meu.

Sper că România, ca societate, să depășească etapa în care o femeie e definită prin cel care îi este sau i-a fost soț. Sunt cercetător, cadru didactic universitar, mamă și, mai recent, „femeie politică” în USR. Sunt un om onest, îmi place să ascult operă, să citesc, să călătoresc. Sunt o persoană autonomă și aștept să fiu tratată ca atare, apreciată pentru calitățile mele sau criticată pentru defectele mele, nu învinovățită prin asociere, ca în vremurile când femeia era doar o extensie socială a soțului său și o proprietate a acestuia.

Cu considerație,

Alina Pop

PS. Numele meu complet e Viorica-Alina Pop. Am păstrat numele de Pop, pentru că eram deja cunoscută în domeniul meu profesional cu el.”, ne-a transmis Alina Pop.

Dezvăluire Bugetul.ro. Alina Pop este lector universitar și unul dintre liderii USR Sector 4, fiind membră în conducerea filialei USR Sector 4. În ultima vreme, ea a organizat dezbateri cu Cristian Ghinea si Claudiu Năsui. Conform surselor Bugetul.ro, în curând am putea-o vedea în funcția de președinte al filialei USR Sector 4 și poate chiar în Parlamentul României. Nimic anormal până aici, doar un om nou pe scena politică românească, după cum și-a caracterizat Dan Barna echipa. Puțini știu, însă, că Alina Viorica Pop este fosta soție a lui Georgian Pop, deputat PSD, cu care, de altfel, a și fost asociată într-o firmă. Alina Viorica Pop, în calitate de soție a lui Georgian Pop, s-a învârtit și în cercul serviciilor secrete.

Georgian Pop a făcut afaceri cu directorul SIE, Gabriel Vlase, cu fostul premier Mihai Tudose, dar și cu unul dintre locotenenții lui Sorin Ovidiu Vântu, Liviu Claudiu Doros, nimeni altul decât fiul generalului de brigadă (r) Vasile Doros, fost șef al SRI Bacău.

În anul 2005, Alina și Georgian Pop își înființau firma G.P. MEDIA RESEARCH SRL, firma având activitatea suspendată din 21 mai 2009, conform datelor existente la Ministerul Finanțelor.

Mult mai interesantă este afacerea pe Georgian Pop a derulat-o împreună cu directorul Serviciului de Informații Externe, Gabriel Vlase, cu fostul premier Mihai Tudose, cu Liviu Claudiu Doros, unul dintre locotenenții lui Sorin Ovidu Vântu, precum și cu  sociologul Romulus Oprică, al cărui nume apare în ancheta RISE, „Adevărul despre Dan Barna”.

Aceștia au fost asociați în firma 1001 Net România SRL.

În prezent, Georgian Pop declară că mai deţine 90% din GP Media Research SRL, firmă specializată în studierea pieţei şi sondaje, cu activitatea suspendată. Restul de 10% revine soţiei sale, Alina Viorica Pop, care este şi administrator firmei. Mult mai interesantă este însă 1001 Net România SRL, o firmă din Braşov care oferă servicii de marketing şi promovare online. Georgian Pop a fost asociat aici cu sociologul Romulus Florian Oprică (doctor la SNSPA şi asistent guvernator al Rotary Braşov), Dragoş Secăreanu (manager Generali şi preşedinte al clubului Lions din Bacău), George Sicoe, Liviu Claudiu Doros, Mihai Tudose şi Petru Gabriel Vlase. Iar ultimii trei sunt de-a dreptul VIP-uri. Liviu Claudiu Doros este fiul generalului de brigadă (r) Vasile Doros, şef timp de opt ani al SRI Bacău. Vicepreşedinte şi director general la SIF Moldova, Liviu Claudiu Doros a fost unul din locotenenţii lui Sorin Ovidiu Vîntu, ca preşedinte al celebrei Gelsor SA, între 1996 şi 2002. Prezenţa unui general SRI în anturajul lui Vîntu nu este o noutate, ştiut fiind apetitul lui SOV de a se înconjura de ofiţeri activi sau în rezervă din serviciile secrete. Cum de s-a nimerit şi Georgian Pop chiar între ei rămâne, probabil, secret de serviciu”, scria Jurnalul Național, în 2016.

Și G4Media a scris în trecut despre legătura dintre Gabriel Vlase și fostul soț al Alinei Pop, USR-ista care dorește un loc în consiliul general al Primăriei Capitalei: „Până în martie 2018, când a fost închisă, Investica deţine acţiuni la 1001 Net Romania. Societatea a fost înfiinţată în 2006 în Braşov şi este specializată pe servicii de marketing şi promovare online.

Fondatorii au fost: Liviu Claudiu Doroş, Romulus Florian Oprică, Georgian Pop, Dragoş Secăreanu, George Sicoe, Mihai Tudose şi Gabriel Vlase. Georgian Pop este actual deputat PSD şi fostul şef al comisiei de control al SRI din care mai făcea parte şi Sebastian Ghiţă în perioada 2012-2016”.

Romulus Oprică apare în ancheta „Adevărul despre Dan Barna”

Romulus Oprică, fostul asociat al lui Georgian Pop, este menționat în ancheta jurnaliștilor de la RISE Project. Firma înființată de Oprică, Brandberry SRL, a primit bani de la două întreprinderi sociale aflate în programele derulate cu fonduri europene, prin Grupul de Consultanță și Dezvoltare – DCG, unde Dan Barna, șeful USR, este asociat.

100 de mii de lei s-au mai scurs din conturile ambelor întreprinderi sociale către sociologul Romulus Oprică (Brandberry SRL) din Brașov pentru niște studii de piață care seamănă izbitor între ele”, nota RISE Project, în anul 2019.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare