Avertismentul dur al unui medic român: ‘Nu poți să spui că ai un vaccin și nu mergi să te vaccinezi. Avem o balanță. Putem alege boala sau putem alege să ne protejăm’

Valeria Herdea, medic primar în medicină de familie a vorbit despre importanța vaccinării și atrage atenția românilor că vaccinul este unica șansă pentru a reveni la normalitate.

Medici care și-au dat viața pentru a-i salva pe ceilalți

„De un an și șase luni suntem în pandemie. De un an și șase luni ne confruntăm cu această boală. Acum suntem în situația în care la nivel mondial există o situație incredibilă. Sunt 3.5 milioane de decese. Sunt 171 de milioane de cazuri. România a trecut de 1 milion de cazuri de îmbolnăvire și avem, la acest moment, peste 30.000 de vieți pierdute. Această situație nu este simplă și ușor de dus. Ne confruntăm cu această pandemie și încercăm să ieșim din ea. Din dată de 27 decembrie 2020 am primit și noi vaccinuri. Avem în acest moment 4 tipuri de vaccinuri. Am avut medici care aproape și-au dat viața că să îi poată salva pe ceilalți. Am pierdut enorm de mult personal medical. Mulți medici s-au infectat din lipsă de echipamente. Dacă tragem linie, constatăm că avem o singură soluție de a ieși din această pandemie, iar aceasta este vaccinarea”, a afirmat medicul de familie.

 

„Nu poți să spui că trăiești într-o comunitate dar nu îți pasă de comunitate”

Valeria Herdea a mai spus că deși numărul de 4 milioane de români vaccinați pare mic, lucrurile nu stau așa. Cu toate că mult mai mulți români s-ar putea imuniza, acest bilanț provizoriu ajută la ridicarea presiunii de pe sistemul sanitar.

„Este minunat și că s-a atins bilanțul de peste 4 milioane de vaccinați. Nu poți să spui că ai un vaccin și nu mergi să te vaccinezi. Nu poți să spui că trăiești într-o comunitate dar nu îți pasă de comunitate. Avem o balanță. Putem alege boala sau putem alege să ne protejăm. Boala înseamnă distrugerea multor organe sau moarte. Mulți oameni au murit din cauza bolii. Cealaltă șansă, vaccinarea, oferă prevenție și posibilitatea de a controla pandemia, și nu în ultimul rând de a ne recăpăta libertatea la care sperăm din nou. Și eu aș vrea să îmi fac profesia ca înainte, însă este foarte dificil. Toți vrem să fim liberi, dar trebuie să ne vaccinăm. Există oameni care au devenit invalizi după ce au trecut prin această boală. Adolescenții și copiii trebuie și ei vaccinați”, a declarat medicul, conform Gândul.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare