sursa foto:  Pixabay

Bani noi de la stat pentru persoanele cu handicap! S-au pregătit și amenzi uriașe pentru cei care încalcă termenii!

Românii care aleg să nu respecte legea și vând cardurile primite ca sprijin de la stat se pot alege cu amenzi de zeci de mii de lei. Executivul a pregătit sancțiuni pentru cei care comit o astfel de faptă, acestea ridicându-se chiar până la 50.000 de lei. 

O nouă facilitate pentru persoanele cu handicap a fost adoptată de Ministerul Muncii, în acest sens fiind introdus cardul electronic de carburant. O dată cu noua facilitate, s-a introdus și interzicerea tranzacționării bonurilor de carburant și a celor valorice pe suport electronic, fiind aplicate amenzi ce pot ajunge și la suma de 50.000 de lei. Actul normativ spune că utilizarea bonurilor de carburant sau a cardurilor de carburant în alte scopuri decât asigurarea transportului gratuit pentru persoanele cu handicap constituie contravenție.

Societățile de distribuție a produselor petroliere și deținătorii stațiilor de alimentare a mijloacelor de transport electrice sunt obligați, începând cu luna februarie, să accepte bonurile valorice pe suport electronic, iar refuzul nejustificat va fi sancționat conform noilor reglementări.

Sancțiunile pe care le primesc deținătorii de carduri

Vezi și: Cardurile sociale, acordate mai multor români decât până acum. Cine va mai primi 250 de lei de la stat

Sancțiunile pe care cei care încalcă legea le primesc, pornesc de la 1 un punct amendă și se poate opri la 15 puncte amendă. Având în vedere că un punct-amendă reprezintă contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată, stabilit în condițiile legii, este de 3.300 de lei, amenzile pot ajunge la 49.500 de lei. Acestea se vor putea aplica la 30 de zile de la data publicării hotărârii, termen care se împlinește în 22 februarie 2042.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu, a anunțat că persoanele cu dizabilități vor beneficia de carduri electronice de carburant pentru transport. Acesta a precizat că acordarea dreptului la transport interurban prin card electronic de carburant se adaugă celorlalte metode alternative. Potrivit lui Vasilcoiu, persoanele care nu dețin autoturisme pot opta pentru biletele de transport interurban cu trenul sau autocarul

Cardurile electronice de carburant pentru transport vor fi alimentate cu suma de 1.500 de lei pe an pentru persoanele cu handicap grav și 750 de lei pentru persoanele cu handicap accentuat. În textul documentului emis de Executiv, se arată că aceste facilități se oferă cu condiția ca autoturismul să fie în proprietatea persoanelor cu handicap sau a familiei acestora, ori a asistentului personal profesionist ori a însoțitorului.

Nu rata: Anunț important pentru toți beneficiarii cardurilor de energie! Până la ce dată pot fi folosite

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare