sursa foto:  mediafax.ro

Bătaie de joc! Klaus Iohannis l-a scos la pensie, la doar 44 de ani, pe chestorul de poliție demis recent, după ce i-a fost retras accesul la informații clasificate

Chestorul de poliție Cătălin Ioniță a fost scos astăzi la pensie de președintele Klaus Iohannis! Cătălin Ioniță are doar 44 de ani.

Ioniță a fost eliberat din funcția de șef al Direcției Generale Anticorupție, după ce a primit aviz negativ din partea Oficiului Registrul Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS), care i-a retras autorizația de acces la informații clasificate.

Decret privind încetarea raporturilor de serviciu ale domnului chestor principal de poliție Ioniţă Alexandru-Cătălin din Ministerul Afacerilor Interne”, a anunțat astăzi Administrația Prezidențială.

Ioniță a primit, spre finalul lunii august, aviz negativ din partea Oficiului Registrul Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS), care i-a retras autorizația de acces la informații clasificate.

Cum această autorizație îi era necesară pentru ocuparea funcției de șef al DGA, Ioniță a fost eliberat din funcție.

Directorul general al Direcţiei Generale Anticorupţie a fost eliberat din funcţie, întrucât nu mai deţine autorizaţia de acces la informaţii clasificate din partea Oficiului Registrul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, necesară exercitării funcţiei.

În prezent, ofiţerul este pus la dispoziţia Ministerului Afacerilor Interne în vederea stabilirii altor atribuţii profesionale.

Conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie este asigurată, conform atribuţiilor din fişa postului, de către adjuncţii acestei structuri.”, a anunțat Ministerul de Interne.

DNA l-a suspectat de trafic de influență

Cătălin Ioniță a intrat în vizorul DNA în legătură cu un teren pe care îl deține la marginea Capitalei.

Ioniță a fost suspectat de trafic de influență și fals în declarații. În iulie 2018, procurorii DNA l-au acuzat pe Ioniță că a pretins cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 4 hectare dintr-un teren de 18 hectare, ca să intervină pe lângă funcţionari publici.

„Suspectul Ioniţă Alexandru-Cătălin, în perioada 2009 – 2010 când îndeplinea funcţia de şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 1 Bucureşti, a pretins de la suspecta Dinu Petruţa (persoană îndreptăţită la reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de aproximativ 18 hectare, în localitatea Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov) cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 4 hectare din suprafaţa respectivă, promiţând în schimb că îi va determina pe funcţionarii publici cu atribuţii în acest sens să urgenteze finalizarea procedurii de punere în posesie”, spunea DNA, în iulie 2018.

În septembrie 2019, dosarul a fost clasat, pe motiv că fapta nu există.

Potrivit informațiilor G4Media.ro, Cătălin Ioniță s-a pensionat astăzi.

Vezi și

Acuze fără precedent la adresa USR-PLUS, din partea comisarului care candidează la Primărie: Soția și mama, amenințate – tatăl, hărțuit!

EXCLUSIV Nicușor Dan, pe felie cu ‘Garda Veche’ a lui Ion Iliescu! A comandat 500.000 de broșuri de la firma unui fost deputat PDSR

Scandal de proporții! Marius Bodea, candidatul USR PLUS la șefia CJ Iași, acuzat că a hărțuit o angajată până a determinat-o să demisioneze

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare