sursa foto:  defenseromania.ro

Boris Johnson se arată îngrijorat de situația din Donbas: ‘Mi-e teamă că Putin, cu un mare preț pentru el și pentru armata rusă, continuă își croiască drum prin Donbas’

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a transmis că forțele armatei rusești progresează lent, dar palpabil, în lupta declanșată pentru ocuparea completă a regiunii Donbas din estul Ucrainei.

 

Boris Johnson recunoaște adevărul situației din Donbas

„Mi-e teamă că Putin, cu un mare preț pentru el și pentru armata rusă, continuă își croiască drum prin Donbas”, a declarat Boris Johnson într-un interviu vineri dimineață.

„El continuă să facă progrese graduale, lent, dar mă tem că sunt progrese palpabile și, prin urmare, este absolut vital să continuăm să-i sprijinim militar pe ucraineni”, a continuat prim-ministrul britanic.

De asemenea, Boris Johnson susține că sunt necesare mai multe arme de atac în Ucraina, mai ales sisteme lansatoare de rachete multiple cu rază lungă.

Acesta a avertizat că occidentalii nu ar trebui să se lase pradă unui sentiment de falsă siguranță, după ce forțele Kievului, „cu un eroism incredibil”, i-au respins pe ruși din împrejurimile capitalei ucrainene.

Apar noi informații despre tiruri lansate de Moscova la Dnipro

Totodată, după atacul cu rachete lansat de ruși joi la Harkov, apar informații privind alte tiruri lansate de Moscova, însă de această dată la Dnipro.

Ghennadi Korban, șeful centrului de apărare teritorială a anunțat că zece oameni și-au pierdut viața și alți 5 au fost răniți în urma loviturilor cu rachete a forțelor rusești efectuate împotriva unei baze a Gărzii Naționale din district, potrivit Antena 3.

Joe Inwood, corespondentul BBC la Kiev a declarat că mesajele oficiale ucrainene s-au schimbat în ultimele săptămâni: optimismul față de situația din Donbas a făcut loc unui ton mai pesimist sau mai realist, pe fondul atacurilor intense ale rușilor, mai ales asupra orașelor Severodonețk și Lîsîceansk, unde trupele Moscovei încearcă să-i prindă în încercuire pe combatanții forțelor de apărare.

Cu toate acestea, loviturile cu rachete efectuate joi de armata lui Vladdimir Putin asupra celui de-al doilea mare oraș al Ucrainei, Harkov, arată că rușii s-ar putea întoarce aici după ce „termină” cu Donbasul, potrivit corespondentul BBC, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare