sursa foto:  pezevenchi.ro

Bucureștenii primesc o lovitură strașnică! Ce nouă taxă vor fi obligați să plătească

Sute de mii de bucureșteni vor fi obligați să plătească o nouă taxă. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat că cei care nu se vor conforma noilor reguli, vor avea poprire pe cont. Astfel, bucureștenii deja primesc în plic noua taxă locală. Este vorba despre o veche taxă care revine în pisaj, și anume, taxa pentru colectarea gunoiului, numită taxa de salubrizare.

Din cauza datornicilor, se colectau însă cel mult jumătate din bani, aşa că noua metodă îi va obliga pe cetăţeni să fie la zi dar şi să stea la o coadă în plus.

De la 8 lei lunar, taxa de gunoi scade, în sectorul 4, la 5, doar că trebuie achitată pe tot anul, iar proprietarul va merge cu foaia primită la primărie, la Direcţia de Taxe şi Impozite.

„Miza pe care o avem e ca acest grad de colectare să ajungă la 85 la sută, ceea ce ne-a şi permis să şi micşorăm această taxa de salubrizare. Cei care nu plătesc vor avea poprire pe cont.″, a spus primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, potrivit Stiripesurse.ro.

Aşadar, dacă nu primiţi plicul care e alb, fără expeditor, mergeţi singuri la ghişee. Atenţie, primăria nu mai exclude copiii sub 3 ani de la plata salubrizării.

Până la urmă, e de înţeles preocuparea autorităţilor de a colecta mai mulţi bani, pentru a-i dirija spre un element esenţial de civilizaţie: curăţenia. Dar cum stăm astăzi? La câteva zeci de metri de Biblioteca Naţională, alături de cheiul Dâmboviţei şi peste drum de clădirile de sticlă cu birouri moderne avem tabloul ineficienţei sistemului actual de salubritate.

Citește și: Atenție, șomeri! Câți bani puteți primi de la stat și în ce condiții

Insule de gunoaie, apărute spontan ori ridicate de firmele de salubritate găsim şi lângă Academia Română.

Începând din 2018, taxa de salubrizare va creşte sau cel mai probabil, se va dubla. Sunt însă în discuţii câteva reduceri, de exemplu, pentru cei care plătesc, până la 1 aprilie, pentru tot anul în curs.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare