sursa foto:  bucurestifm.ro

Bugetul pe 2024, aproape de final! În ce domenii vor merge cei mai mulți bani

Bugetul pentru 2024 ar trebui să ajungă în parlament pentru a fi dezbătut și votat. Câteva domenii cheie vor primi mai mulți bani anul viitor.

 

 

 

Există încă linii roșii care ar putea să dezbine coaliția de guvernare în ceea ce priveşte bugetul. De exemplu, majorările pentru profesori, dar și banii în plus promiși pensionarilor creează probleme pentru că încă nu au fost găsite surse de finanțare pentru ele.

Sunt câteva domenii cheie către care vor merge cei mai mulți bani în 2024, într-un an electoral plin cu toate cele patru rânduri de alegeri.

7% din PIB va merge către investiții anul viitor, iar 2,5% din PIB va merge către apărare. Foarte mulți bani se vor duce și la educație în 2024. Aproape 6% din PIB va merge către domeniul educației, 4% direct prin buget și aproape 2% prin alocările de la primării.

Am putea spune o sumă record pentru educație din ultimii ani va fi alocată în 2024. Sunt însă și câteva linii roșii în bugetul pe anul viitor, care ar putea dezbina coaliția de guvernare. Ar putea creea discuții aprinse între PSD și PNL. Unele discuții deja au început în coaliția de guvernare.

Asta pentru că liberalii i-au anunțat pe social-democrați că nu renunță la majorările pe promise profesorilor anul viitor și cer ca toate aceste majorări promise dascălilor să fie acordate, să fie găsiți bani pentru majorări. Și, de asemenea, Guvernul trebuie să facă rost de bani și pentru plata pensiilor în 2024, scrie antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare