sursa foto:  digi24.ro

Când se va renunța la masca de protecție împotriva Covid-19? Valeriu Gheorghiță: ‘Eu cred că este o măsură de protecție personală pe care trebuie să o avem în vedere de aici înainte’

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a declarat că masca de protecția va fi ultima dintre măsurile aplicate în prezent pentru prevenirea răspândirii virusului  COVID-19 la care se va renunța.

„Eu cred că la masca de protecţie se va renunţa ultima oară”, a afirmat Gheorghiţă, marţi după-amiază, într-o conferinţă de presă.
Acesta a precizat că renunţarea la acest mijloc de prevenire a răspândirii virusului se va face „când vom avea cazuri sporadice (de boală – n.r.) şi când nu vom avea variante virale neacoperite de vaccin”.
„Am mai spus-o şi continuu să spun: masca de protecţie ne protejează nu doar faţă de infecţia cu SARS-CoV-2, ci pentru toate celelalte infecţii care se transmit pe cale respiratorie. Eu cred că este o măsură de protecţie personală pe care trebuie să o avem în vedere de aici înainte în fiecare sezon rece, când vorbim de viroze, când vorbim de sezon de gripă, trebuie să folosim acest mijloc de protecţie personală şi de protecţie a celor din jurul nostru”, a adăugat medicul, conform news.ro.
Vezi și: Alexandru Rafila a făcut marele anunț: ‘Dacă va scădea foarte mult numărul de cazuri și vom avea doar o transmitere sporadică, masca ar putea să devină opțională’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare