sursa foto:  playtech.ro

Ce schimbări va aduce noua formulă de calcul a pensiilor. Secretar de stat în Ministerul Muncii: ‘Să nu ia cineva în calcul scăderea pensiilor, în baza apariției acestei legi’

Cătălin Boboc, secretar de stat în Ministerul Muncii, a vorbit despre noua formulă de calculare a pensiilor, dar și despre când va fi posibilă creșterea acestora.

 

Pensionarii care speră să aibă venituri mai mari, anul viitor, ar putea avea parte de o surpriză neplăcută. Noua formulă de calcul a pensiilor nu va schimba mare lucru. Ministerul Muncii păstrează același motto: „Ne-am dori, sperăm…dar nu dăm garanții”

,,Să nu ia cineva în calcul scăderea pensiilor, în baza apariției acestei legi. Noi vrem un sistem echilibrat, care va duce poate și la ceva majorări, astfel încât oamenii să o ducă mai bine. Nu le e garantată o creștere astăzi, pentru că această creștere nu este o decizie politică subiectivă. Am decis noi că mai crește pensia cu 100 de lei. Va fi rezultatul unor analize, a unor calcule pe hârtie. O creștere de pensie nu va fi o decizie subiectivă”, a precizat Cătălin Boboc, secretar de stat în Ministerul Muncii, conform realitatea.net.

 

 Secretarul de stat Cătălin Boboc a explicat ce se va întâmpla cu pensionarii cărora le lipsesc documente din dosarele de pensie, dar și cum le vor fi stabilite drepturile.

 

„Vor fi chestiuni punctuale, care suntîn principiu, rezolvabile. Noi știm  oamenii, de regulămai ales cei la pensie, ei păstrează documentele și sunt pregătiți pentru orice. Acolo unde, într-un document, dosar, în mod eronat, un funcționar a stabilit eronat pensia, doar așa se poate întâmpla, dar sunt chestii excepționaleCăutăm și noi soluții. Nu vrem  punem niște oameni în vârstă pe drumuri. Căutăm soluții, dar trebuie  fie, totuși, legale. Știm  sunt probleme cu anumite companii, mai ales dintr-o perioadă care nu mai există (…). Oamenii de regulă au documentele. Mai sunt și acolo probleme în care poate n-au fost completate toate actele, dar oamenii de regulă au documentele. Sunt situații excepționale.

Dacă eu în dosar n-am toate documente, poate omul vine și-mi spune  a lucrat atâția ani. Poate-n sinea mea, îl cred, dar când urmează  stabilești drepturi bănești (…) dacă omul la final e nemulțumit, e dreptul lor  se adreseze instanței.

În momentul în care noi vom discuta despre o nouă lege care va conține o nouă formulă, va trebui  ai niște date într-o baza electronică, de care  te folosești, iar aici  refer la stagiu, vechime, venit. Avem în vedere  mai fie și alte venituri ca baza de calcul, acordul global, anumite sporuri, pe care oamenii le-au avut în diferite perioade când erau în activitate”, a afirmat Cătălin Boboc.

Vezi și:

Vești importante pentru acești angajați! De miercuri pot beneficia de reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare