sursa foto:  Inquam Photos/ Octav Ganea

Ce se întâmplă cu pensiile speciale? Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu: Problema cred că trebuie tranșată la momentul acesta de Parlament

Ministrul Finanțelor Publice, Adrian Câciu, a dezvăluit ce se va întâmpla cu impozitarea pensiile de serviciu. Potrivit lui Câciu, această problemă trebuie tranșată de Parlament.

Adrian Câciu este de părere că grupul de lucru constituit la nivelul Coaliției PNL-PSD-UDMR este cel care ar trebui să rezolve această problemă.

Nu cred că se pune încă în discuţie acest lucru (n.r. – impozitarea pensiilor speciale) până nu avem rezultatele grupului de lucru care a fost constituit la nivel de coaliţie şi problematica pensiilor de serviciu cred că trebuie tranşată la momentul acesta de Parlament, prin amendamentele pe care acest grup de lucru le va depune, şi sunt mai multe soluţii.

Nu putem să mergem pe o nişă, pentru că o nişă nu rezolvă problemele de principiu”, a spus Adrian Câciu, întrebat dacă Guvernul a găsit formula de impozitare a pensiilor speciale, conform Agerpres.

Adrian Câciu: „Eu sunt optimist”

Noi trebuie să îndeplinim principiile din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Ele se referă la contributivitate, la o vechime mai mare, la limitarea pensionării anticipate. Sunt elemente de structură, dacă vreţi, ale fiecărei legi care a prevăzut pensii de serviciu, indemnizaţii şi astfel de venituri pentru cei din structurile respective. Eu sunt optimist, dacă mă întrebaţi pe mine, că se va ajunge la o soluţie, astfel încât România să facă această reformă, aşa cum sunt optimist şi referitor la cealaltă reformă”, a menţionat Adrian Câciu, la conferinţa „A treia masă rotundă anuală de afaceri şi investiţii în România. Explorând noi frontiere pentru agilitate şi rezilienţă”.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare