sursa foto:  INQUAM Photos/Daniel Stoenciu

SURSE Ce funcție ar urma să primească Nicolae Ciucă după rotativă, după ce Marcel Ciolacu va deveni premier

Coaliția PNL-PSD-UMDR se pregătește de rotativa guvernamentală. Premierul Nicolae Ciucă ar urma să renunțe la această funcție, în conformitate cu înțelegerea parafată de liderii celor trei partide aflate la guvernare, urmând ca noul prim-ministru al României să fie Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Potrivit surselor Bugetul.ro, Nicolae Ciucă ar urma să ocupe funcția de președinte al Senatului, fiind al doilea om în stat. 

Totuși, trebuie menționat că Nicolae Ciucă, fost șef al Ministerului Apărării, nu este hotărât dacă să accepte această funcție sau să intre în viitorul Cabinet Ciolacu, spun sursele noastre.

De altfel, în spațiul public a apărut informația că Nicolae Ciucă ar vâna funcția de vicepremier al României.

În această privință, liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a subliniat că „va fi complicat” ca actualul șef al Guvernului să fie vicepremier în Guvernul condus de Marcel Ciolacu.

Liderul deputaților PSD: „Va fi complicat să fie vicepremier în Guvern, plecând din funcţia de premier”

„Nu aş comenta foarte mult ce va face premierul, preşedintele PNL. E decizia domniei sale, personal cred că va fi complicat să fie vicepremier în Guvern, plecând din funcţia de premier.

Totuşi, preşedintele Senatului este a doua poziţie în stat, dar nu vreau să comentez pentru că nu e decizia mea, e a domniei sale şi nu e treaba mea să spun ce face premierul Ciucă. E o chestiune care ţine strict de domnia sa şi de PNL, cum îşi gestionează şi îşi evaluează mia bine strategia şi ce au de făcut în anul viitor”, a precizat, recent, Simonis, la Prima News, conform News.ro.

Mai mult, conform informațiilor noastre, și în interiorul PNL se dorește ca Nicolae Ciucă să fie al doilea om în stat, din postura de șef al Senatului.

Rămâne, însă, de văzut ce va decide președintele PNL, Nicolae Ciucă.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare