sursa foto:  Facebook

Ce se întâmplă cu taxele și impozitele în 2024 – Premierul Marcel Ciolacu: ‘Vreau să fie foarte clar’

Premierul României, Marcel Ciolacu, a vorbit, marți, despre ce urmează să se întâmple cu taxele și impozitele în anul 2024.

Marcel Ciolacu a subliniat că nu va crește nicio taxă și niciun impozit în anul ce va urma. Mai mult, nu vor fi introduse taxe noi, a explicat el.

„În 2024 nu creștem taxele și impozitele și nu vom introduce taxe noi”

„Pregătim bugetul pentru anul viitor, asupra căruia ne vom consulta cu partenerii sociali. Vreau să fie foarte clar: în 2024 nu creștem taxele și impozitele și nu vom introduce taxe noi care să-i împovăreze pe români și mediul de afaceri.

Căutăm soluții să reducem impozitarea muncii și să continuăm măsurile de creștere a veniturilor bugetare prin combaterea evaziunii și printr-o mai bună colectare, inclusiv îmbunătățirea managementului la ANAF și Vămi. Facem la nivel guvernamental toate demersurile pentru a începe anul 2024 cu bugetul adoptat, pentru a avea predictibilitatea necesară mediului de afaceri”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Consultările cu partenerii sociali, în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social vor continua și cu privire la nivelul salariului minim pe economie garantat în plată.

„Guvernul va lua o decizie privind salariul minim doar după ce va fi agreată cu partenerii sociali”, a subliniat șeful Executivului.

Premierul Marcel Ciolacu a coordonat astăzi reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social în care au fost discutate mai multe teme aflate în atenția Guvernului, sindicatelor și patronatelor, informează Guvernul României.

La întâlnirea de astăzi cu sindicatele și patronatele au fost discutate și alte teme de interes precum asigurarea forței de muncă, implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență și dialogul cu reprezentanții Comisiei Europene. De asemenea, a fost discutat în primă lectură ordinul ministrului Muncii și Solidarității Sociale privind stabilirea sectoarelor de negociere colectivă și a fost analizat regulamentul privind colaborarea în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, conform noii Legi a Dialogului Social.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare