sursa foto:  Business24.ro

Ce se va întâmpla cu banii pe care statul îi va primi de pe urma exploatărilor de gaze din Marea Neagră? Virgil Popescu: ‘Se duc în multiplicare investițională în România’

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat că banii pe care statul îi va primi de pe urma exploatărilor de gaze din Marea Neagră vor intra în bugetul de stat, de unde vor fi direcţionaţi către investiţii ori în proiecte de energie sau de petrochimie.

Banii se duc în bugetul mare şi în lege spune că, din bugetul mare, banii din aceste exploatări offshore din Marea Neagră se duc în dezvoltarea reţelelor de gaze sau/şi în proiecte de energie sau de petrochimie care se aprobă prin Hotărâre de Guvern. Adică se duc în investiţii, se duc în multiplicare investiţională în România”, a afirmat Virgil Popescu, la Digi 24, miercuri seară.

Ministrul a catalogat drept „un pic populistă” propunerea USR ca veniturile statului din exploatările offshore să fie direcţionate către Pilonul II de pensii, Popescu subliniind că de acel pilon nu beneficiază toţi românii. 

„Nu poţi să duci banii dintr-un impozit, pentru că până la urmă vorbim de un impozit, într-un cont privat, fie că este administrat  de o firmă privată sau publică, dar e un cont privat. Nu poţi să-i duci aşa, dintr-o dată. Noi îi ducem în buget şi cu destinaţie clară în investiţii”, a mai arătat Popescu, potrivit news.ro.
El a subliniat că România va avea excedent de gaze din anul 2026.

Vezi și:

Ieșire a lui Marcel Ciolacu, după ce legea offshore a trecut de Camera Deputaților: ‘Întotdeauna PSD trebuie să vină să intervină și să rezolve problema’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare