sursa foto:  avantuliber.ro

Cel mai cunoscut complex comercial cu materiale textile de lângă București, a fost închis de inspectorii ANPC

Cel mai cunoscut complex comercial cu materiale textile de lângă București a fost închis de comisarii ANPC. Pentru ca acțiunea de control să fie pusă în practică, a fost nevoie și de intervenția jandarmilor.

 

 

 

Potrivit Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor București-Ilfov, acțiunea de control a vizat Complexul Sam Expo. Inspectorii susțin că reprezentanții operatorilor economici au încercat să obstrucționeze acțiunea de control și că a fost nevoie de sprijinul echipelor de jandarmi.

„Ca urmare a închiderii precipitate a majorității spațiilor comerciale şi a fugii reprezentanților firmelor din incinta Complexului în scopul evitării controlului, dar și în urma abaterilor de la legislația în vigoare constatate, comisarii CRPCR București-Ilfov au dispus: oprirea temporară a prestării de servicii a Complexului, până la remedirea deficiențelor, precum și sigilarea mai multor spații comerciale din incinta acestuia, până la finalizarea verificărilor”, a transmis CRPCR București-Ilfov.

Conform comisarilor, pe cele patru culoare controlate ale complexului pavimentul era neigjenizat, murdar, cu infiltrații, cu geamuri sparte, iar grupurile sanitare erau neigienizate.

Printre alte nereguli se numără: funcționarea în condiții nesigure și ilegale, cu instalații electrice improvizate, cu cabluri electrice care atârnau din tavan pe pereți, reprezentând un pericol de incendiu pentru Complex, amenajarea necorespunzătoare a platformei de depozitare a deșeurilor, aceasta fiind insalubră, prezentând excremente de șoareci, reprezentând un pericol de contaminare, atât pentru vizitatorii, cât și comercinații, căile de acces din incinta complexului erau pe alocuri rupte, acestea prezentând pericol de accidentare, scrie antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare