sursa foto:  mediafax.ro

Centrala nucleară Zaporojie, aflată sub controlul armatei lui Vladimir Putin, a fost oprită complet! A fost deconectată de la rețeaua de alimentare cu energie electrică

Centrala nucleară Zaporojie, aflată sub controlul armatei lui Vladimir Putin, a fost oprită complet, a anunța operatorul ucrainean al centralei (ZNPP), Energoatom.

Operaţiunile la centrala nucleară ucraineană Zaporojie, aflată sub controlul forţelor ruse, au fost oprite complet, a anunţat duminică Energoatom, operatorul ucrainean al centralei (ZNPP), transmite Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit Energoatom, unitatea şase a fost deconectată de la reţeaua de alimentare cu energie electrică.

Miercuri, Ucraina a anunțt că ar putea să fie nevoită să închidă centrala nucleară Zaporojie şi le-a cerut locuitorilor din zonele adiacente să se evacueze pentru propria lor siguranţă.

Iar vineri, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a informat în legătură cu o „întrerupere totală a energiei electrice” în oraşul ucrainean Energodar, unde se află centrala nucleară Zaporojie, situaţie care „pune în pericol siguranţa operaţiunilor” centralei.

Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de bombardarea centralei, riscând un dezastru nuclear. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut demilitarizarea zonei din jurul centralei.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare