sursa foto:  fashionnstyle.com

Cine sunt hackerii care susțin că Serena Williams și Simone Biles au concurat dopate la Rio?

După mega-scandalul de doping, în urmă căruia mai muți sportivi ruși au fost eliminați de la Jocurile Olimpice de la Rio, acum prima pagină a presei internaționale de sport este ocupată de un subiect similar. Doar că de data aceasta în prim plan sunt sportivii americani.

Un grup de hackeri ruși, denumit Fancy Bears, au spart serverele Agenției mondiale antidoping (AMA/WADA) și susțin că au găsit documente care arată că numeroși sportivi americani au concurat dopați. Printre aceștia se regăsesc nume sonore ca Serena și Venus Williams, Simone Biles (patru medalii de aur la gimnastică) sau baschetbalista Elena Delle Donne.

„După ce am studiat bazele de date, am înțeles că zeci de sportivi au fost depistați pozitiv cu puțin înaintea Jocurilor Olimpice și pe durata acestora. Medaliații olimpici de la Rio au folosit regulat substanțe ilicite justificate de certificate medicale. Altfel spus, au primit autorizație pentru a se dopa”, au declarat hackerii, citați de presa internațională.

Citește și Uimitor! Cât a câștigat Serena Williams din tenis până acum! Nici Halep nu stă rău

Ziarul italian La Repubblica susține că este vorba despre aceiași hackeri, care au dezvăluit e-mailuri confidențiale aparținând candidatului democraților la Casa Albă, Hillary Clinton.

„Acestea sunt dovezi suplimentare că WADA şi Departamentul Medical şi Ştiinţific al Comitetului Olimpic Internaţional sunt corupte şi mincinoase”, au afirmat hackerii pe pagina lor de internet. WADA a confirmat atacul cibernetic printr-un comunicat online, în care a afirmat că în spatele acţiunii ilegale s-ar afla un grup de spionaj rus, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și Performanța de un MILION de dolari a Laurei Bretan la America’s Got Talent

Cvadrupla campioană olimpică la gimnastică se apără spunând că fost autorizata sa ia psihostimulente (metilfenidat) si amfetamine, eliberate cu prescriptie medicală pentru că suferă încă de când era mică de ADHD (tulburare hiperkinetică cu deficit de atenție).

Simone Biles tweet:

Rusia a negat marţi orice implicare în atacurile recente ale unor hackeri asupra bazelor de date Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA). „Se poate afirma cu hotărâre că orice implicare a Moscovei, a guvernului de la Moscova şi a oricăror servicii ruseşti în astfel de acţiuni este imposibilă”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, citat de Reuters.

Citește și Viitorul Constanța scos la vânzare. Care este strategia lui Hagi?

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare