sursa foto:  INQUAM Photos/Daniel Stoenciu

Claudiu Năsui pune tunurile pe coaliția de guvernare: ‘Nu le mai pasă de cetățean, nu le mai pasă de contribuabili, pentru că au impresia că nu li se mai poate întâmpla nimic, sunt intangibili în momentul acesta’

Deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, a vorbit despre intențiile PSD și PNL în ceea ce privește banii din Pilonul 2 de pensii și i-a acuzat pe cei din actuala putere „că nu le mai pasă de cetățean, nu le mai pasă de contribuabili, pentru că au impresia că nu li se mai poate întâmpla nimic”.

Întrebat ce îl face să creadă că e iminent planul PSD și PNL în ceea ce privește Pilonul 2 de pensii, deputatul USR a explicat:

„În primul rând, faptul că oamenii au început deja să facă aceste scenarii și să lucreze pe ele, ceea ce este primul pas pentru a înfăptui deja acțiunea. Criza de bani este extrem de mare, au crescut cheltuielile statului absolut colosal de mult în ultimele luni. Schema de compensare este nefinanțată, rămâne o gaură bugetară absolut colosală. Singura soluție pe care o prefigurează oamenii care sunt în spatele cortinei sunt banii aceștia care merg înspre Pilonul 2. Sunt acei 3,75% din CAS, care merg în fiecare lună, din salariul fiecărui român, către contul tău din Pilonul 2”.

„Nu e prima oară când se încearcă un atac la acest pilon. Eu am spus exact cum se vor întâmpla lucrurile de data aceasta, pentru că nu o să mai facă ce au făcut ultima oară, adică nu o să fie un atac direct, o să fie mult mai perfid. Vor să șicaneze administratorii acestor fonduri până când îi fac neproductivi, până când pleacă din România, le-au crescut impozitarea prin OUG 16, asta e deja făcută. Profită de momentul acesta al creșterii dobânzilor, în care fondurile acestea vor avea randamente mai mici, mai slabe. De ce? Pentru că ele sunt pline de titluri de stat”, a adăugat Claudiu Năsui.

„E o criză foarte mare de idei, pentru că au crescut taxele, deficitul se adâncește, propunerea de rectificare bugetară, care a venit acum, este cu cheltuieli tot mai mari, cresc cheltuielile în continuare cu peste 20 de miliarde de lei. Oamenii aceștia nu sunt în optica de a face vreo reformă. Au imaginea că singurele alegeri care îi vor afecta pe ei sunt abia cele din 2028, pentru că au o foarte largă majoritate și atunci nu le pasă. De aceea, aristocrația bugetară acum acționează cu o impunitate absolut extraordinară, pentru că nu le mai pasă de cetățean, nu le mai pasă de contribuabili, pentru că au impresia că nu li se mai poate întâmpla nimic, sunt intangibili în momentul acesta”, a mai spus el, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare