sursa foto:  comisarul.ro

Claudiu Năsui reacționează: ‘Susținem pe deplin adoptarea legislației privind 5G în România’

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, a trasnmis, că Ministerul Economiei susţine fără echivoc Legea 5G trimisă în Parlament.

”Văd că circulă informația că aș fi împotriva legii privind 5G în România. Este o minciună.
Am vorbit și cu premierul despre acest subiect. Ministerul economiei susține fără echivoc această lege.
Am primit comunicări din partea Comisiei pe acest subiect deoarece suntem punct național de contact cu comisia pentru Directiva 2015/1535. Fiind punct național de contact suntem obligați, dacă primim comunicări de la CE, să transmitem mai departe instituțiilor relevante.
Comisia Europeană a trimis ministerului precizări în care sublinia că România pregătește o lege pentru introducerea infrastructurii 5G, care dacă ar conține reglementari de natură tehnică, potrivit Directivei 2015/1535, Comisia ar trebui notificată în privința lor.
Subliniez că susținem pe deplin adoptarea legislației privind 5G în România, iar în urma analizei făcute asupra legislației incidente, a caracterului de urgență a legii și a altor precedente la nivel european, procedura parlamentară de adoptare a legii poate merge mai departe”, a conchis Claudiu Năsui pe Facebook.

Premierul Florin Cîţu a reacţionat joi şi s-a arătat surprins de decizia ministrului Economiei Claudiu Năsui de a solicita amânarea dezbaterii în Parlament a propunerii legislative care reglementează implementarea reţelelor 5G, în contextul în care pe 15 aprilie Executivul a aprobat un proiect de lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G.
Ministrul Claudiu Năsui ar fi solicitat, conform unor informaţii apărute în spaţiul public, amânarea dezbaterii legii privitoare la adoptarea unor măsuri care relgementează implementarea reţelelor 5G. Motivul ar fi fost că nu este respectată procedura referitoare la trimiterea iniţiativei legislative în Parlament, informează news.ro

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare