concurs elevi

sursa foto:  Bugetul.ro, Pexels, Facebook

Concurs cu premii de 20.000 euro pentru școli, profesori și elevi! Iată cum te poți înscrie!

Elevii din țara noastră sunt invitați să se înscrie în concursul “Elevii schimbă jocul: CartON!”, organizat de Tetra Pak România în parteneriat cu Edupedu. Concursul vrea să exploreze creativitatea generației actuale aflată în școală, în ceea ce privește educația pentru sustenabilitate, și să îi provoace pe copii, adolescenți și tineri să creeze și să implementeze campanii inovatoare de reciclare a cartonului. 

La concurs pot participa elevii din clasele I-IV și V-VIII, din școlile din mediul urban și rural din România, sub îndrumarea unui cadru didactic coordonator – învățător, profesor sau director. Acesta încurajează elevii să se implice activ în protejarea mediului prin faptul că îi face să gândească, să creeze, analizeze și propună inițiative de reciclare a cartonului, promovând astfel conștientizarea și acțiunea ecologică. Participanții ar trebui să spună cum își imaginează ei cele mai bune soluții de a-i încuraja sau convinge pe adulții și copiii din jurul lor, despre beneficiile reciclării cartonului și cum se face sortarea corectă a acestuia pentru reciclare.

Elevii pot realiza o campanie de informare și educare la nivelul școlii, clasele participante având libertatea să aleagă modalitatea prin care vor desfășura campania în școala lor. Astfel, pot face desene, filmulețe, planșe, animații, infografice, afișe, pliante etc., prin care să arate/vorbească despre beneficiile reciclării cartonului în școala lor. De asemenea, pot transforma cutiile de carton în obiecte utile și, astfel, să fie utilizate în cadrul campaniei lor.

Citește și: Ziua și scandalul în învățământ! Elevii nu și-au primit bursele școlare nici acum! Motivul este halucinant!

Procedura de înscriere în concurs

Înscrierea în concurs se face pe baza completării unui formular. Clasa participantă trebuie să îndeplinească anumite condiții. Unul dintre acestea este să transmită formularul completat la adresa de email specificată pe pagina dedicată concursului de pe Edupedu. Formularul va fi transmis de către coordonator. De asemenea, coordonatorul are obligația de a se asigura de transmiterea acordului privind prelucrarea de date. De asemenea, trebuie să transmită, alături de formularul completat, un material de prezentare a campaniei (în format word, pdf, ppt). Pot fi anexate formularului de înscriere/emailului de înscriere orice fel de materiale reprezentative care arată desfășurarea campaniei la nivelul școlii (fotografii, filmulețe etc.).

Trebuie reținut faptul că materialele anexate, în special video sau foto, care sunt mai mari decât permite emailul, pot fi transmise prin transfer tot la adresa de email specificată în acest regulament. Netransmiterea formularului completat sau a materialului de prezentare duce la eliminarea din concurs. Prin participarea la acest concurs, elevii sunt motivați să gândească creativ și să dezvolte campanii care să mobilizeze comunitățile școlare și pe cele locale pentru a face alegeri sustenabile și responsabile față de mediu.

Citește și: Metoda prin care un profesor din România s-a gândit să fenteze legea privind meditațiile contra-cost propriilor elevi- Cererea pe care părinții sunt obligați să o semneze

Calendarul concursului

Concursul și-a deschis porțile de pe data de 22 februarie, din această dată începând înscrierile campaniilor derulate de clase în școală, până pe data de 20 martie. Din data precizată anterior,  timp de 4 zile, se desfășoară preselecția celor 20 de proiecte de campanie finaliste. În perioada 24-30 martie se face jurizarea proiectelor selectate iar pe 31 martie se anunță câștigătorii. Premiile vor fi acordate pentru 18 dintre echipele/clasele participante și vor fi sume între 500 și 1.500 de euro. Marele premiu va fi acordat de juriu profesorului care a realizat alături de elevii săi cea mai inspirațională și de impact propunere de campanie, în valoare de 2.000 de euro, scrie edupedu.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare