sursa foto:  psnews.ro

Condamnată la 5 ani de închisoare în dosarul în care a fost trimis după gratii și Adrian Năstase, Diana Gasparovici a fost prinsă în Suedia! Cooperare româno-suedeză

Poliția Capitalei informează astăzi că o femeie de 67 de ani, urmărită național și internațional, a fost prinsă în Suedia, la Forslov. Acesta a fost capturată la 21 iunie, ca urmare a cooperării dintre Serviciul de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri – Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească – Biroul SIRENE, și autoritățile din Suedia.

Conform informațiilor Bugetul.ro, femeia prinsă este Diana Gasparovici (foto), condamnată în anul 2012, la 5 ani de închisoare cu executare, în dosarul „Trofeul Calității” – dosar în care a fost trimis după gratii și fostul premier Adrian Năstase.

La data de 21 iunie 2022, în urma activităților investigative și de cooperare polițienească internațională, efectuate de polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri – Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească – Biroul SIRENE, au depistat, cu sprijinul autorităților din Suedia, în localitatea Forslov, o femeie, în vârstă de 67 de ani, urmărită național și internațional.

Femeia se sustrăgea de la executarea unei pedepse cu închisoarea de 5 ani, pentru infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, condamnarea fiind dispusă de Înalta Curte de Casație și Justiție, în anul 2012.

Astfel, a fost emis un mandat european de arestare, de Tribunalul București, iar în prezent, femeia urmărită național și internațional se află în arestul Poliției Suedeze, urmând a fi adusă la îndeplinire procedura extrădării”, a transmis, miercuri, Poliția Capitalei.

La finalul lunii decembrie 2021, Adrian Năstaase a fost reabilitat de Înalta Curte de Casație și Justiție. Fostul premier a fost condamnat de două ori. Prima condamnare, de doi ani de închisoare cu executare, a fost dată de instanţa supremă în iunie 2012, în dosarul în care Năstase a fost deferit justiţiei sub acuzaţia că a folosit pentru campania electorală din anul 2004 fonduri plătite de firme are s-au înscris la concursul „Trofeul Calităţii”, organizat de Inspectoratul de Stat în Construcţii.

A doua condamnare, de patru ani de detenţie, pe numele lui Adrian Năstase a fost dată în ianuarie 2014, în dosarul „Zambaccian” în care fostul premier a fost găsit vinovat de luare de mită în formă continuată şi şantaj.

Adrian Năstase a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calităţii”, din care a efectuat opt luni de detenţie, fiind eliberat condiţionat. Ulterior, pe 6 ianuarie 2014, el a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trei ani pentru şantaj în dosarul „Zambaccian” şi a fost eliberat în 21 august 2014, după ce pedepsele au fost contopite, informează observatornews.ro.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare