sursa foto:  digifm.ro

Consilierul lui Ludovic Orban reacționează și o atacă pe Olguța Vasilescu: Nu știe ce activitate va avea fondul suveran anunțat de Guvern

Sebastian Bodu, fost șef ANAF, în prezent consilier la Cancelaria prim-ministrului Ludovic Orban, lansează un atac dur la adresa Olguței Vasilescu, fost ministru al Muncii.

După ce Lia Olguța Vasilescu a acuzat că programul de guvernare al PSD a fost copiat de Guvernul Orban îm programul de Relansare Economică al liberalilor, Sebastian Bodu a reacționt.

Fostul șef ANAF susține că Olguța Vasilescu nu știe ce activitate va avea fondul suveran anunțat de Guvernul Orban, precizând că fondul suveran al lui Liviu Dragnea voia să transfere acțiunile de la companiile de stt, nu doar profiturile.

Femeia asta nu doar că nu știe ce activitate va avea fondul suveran anunțat de guvernul Orban, dar nu știe nici măcar ce voia sa facă PSD cu un astfel de fond. Venită in politică din gospodăria vieții, madam Olguța nu are habar că OUG nr. 100/2018, dată de guvernul Dăncilă, prevedea transferul acțiunilor la companiile naționale de la ministere către fondul dorit de Dragnea, care fond nu s-a înființat niciodată (aduceți-vă aminte ce scandal a fost pe tema acestor transferuri, Ponta fiind unul dintre cei care au mirosit că Dragnea vrea să tragă niște țepe). Nu profituri ale acelor companiii se transferau, ci chiar acțiuni. Adică exact ce noi nu facem. Profiturile nici nu se pot transfera, juridic, deoarece, odată distribuite, nu mai sunt ale companiilor, ci ale acționarilor. Deci, acolo unde este statul acționar, banii din profituri (dividende) intră in bugetul de stat, ca venituri nefiscale. Dar, nah, de unde să înțeleagă o gospodină deosebirea dintre acțiuni și profit.

Din contră, noi am precizat expres in HG de constituire că nu se transferă acțiuni la companiile naționale. In plus, fondul suveran constituit de noi este unul de investiții tip private equity, nu de investiții și de dezvoltare, așa cum se gândea Dragnea, care nu înțelegea (sau nu era interesat să înțeleagă) diferența dintre ele, altfel nu ar fi susținut înființarea, in același timp, a unui fond de dezvoltare și a unei bănci de dezvoltare. Evident, karatista Olguța înțelege mai puțin decât Dragnea. De fapt, nu înțelege nimic. Doar își pune poalele in cap.”, a reacționat Sebastian Bodu.

Olguța Vasilescu: Programul PSD e genial când îl aplică PNL

„Am inteles de la Orban ca programul PSD a fost prost, ca doar il criticau zilnic cand il aplica PSD, dar e genial cand il aplica PNL. Imediat dupa ce au venit la guvernare au intrerupt multe programe, in general din agricultura, dar acum se lauda ca le-au inventat ei doar pentru ca si-au dat seama ca erau bune si s-au hotarat sa le aplice din nou. Ce te faci insa cand se lauda ca vor implementa si legi care sunt in vigoare cum e Legea privind reglementarea activitatii de telemunca? Daca nici macar de asta nu stiu ca e implementata, cand jumatate de tara a lucrat in baza ei in lunile de pandemie, ce sa mai zic? Alte lucruri le-au preluat, dar cu schemele lor golanesti, sa mai poata pradui ceva… Fondul de investitii propus de Orban nu e la fel cu al PSD care il capitaliza cu profitul companiilor detinute de stat, si nu cu activele, cu proprietatile lor. Orban, in schimb, vrea sa capitalizeze fondul direct cu participatiile statului, iar cand va vinde pe bursa actiunile fondului, va vinde, de fapt, proprietatile, activele companiilor de stat. Nu suntem chiar toti fraieri ca sa nu ne prindem ce vor sa faca! Uite asa veti ramane fara CEC, Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni, TAROM, Portul Constanta si fara tot pe ce au mai pus prietenii lor geana sa ia pe bani putini, acum, in criza, cand totul de vinde pe nimic si fara ca Parlamentul sa poata face ceva.
Ca sa inchei, mi se pare o marlanie sa acuzi de „lipsa de viziune” guvernele anterioare, cand tu le-ai furat peste 60 la suta din idei. Ca si cum ai plagia lucrarea unuia mai mult de jumatate si l-ai si certa ca n-a prea stiut pe unde sa puna virgulele…
Concluzie: au furat mai mult de jumatate din ce am apucat sa implementam noi si au stricat in sase luni, iar in restul au ascuns dupa fraze mestesugite ce au de gand sa fure in anii urmatori!”, a scris, pe Facebook, Olguța Vasilescu.

Vezi și

Moment teribil trăit de o bătrână de 80 de ani, la spital: ‘Dacă intru, mor fără medicamente, dar mor de Covid’

Scandal de proporții! Zeci de mii de cadre medicale încasează bani stând degeaba, iar pacienții mor în fața spitalelor

Ludovic Orban i-a ‘furat’ blonda lui ‘Grindă’! Mișcare importantă în aparatul guvernamental: După ce a contribuit cu 300.000 de euro, Ana Maria Dimitriu a ajuns consilierul premierului

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare