sursa foto:  facebook

Consumul energiei în clădirea Ministerului Economiei! Florin Spătaru: Concluzia a fost că ministerul consumă o cantitate foarte mare de electricitate

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a transmis vineri pe pagina sa de facebook că au fost luate măsuri pentru economisirea energiei în clădirea ministerului, deoarece s-a constatat că se consuma o cantitate foarte mare de electricitate.

 

 

 

 

„A fost înjumătăţit numărul de neoane de pe coridoare şi din birouri, am înlocuit calculatoarele şi imprimantele vechi cu electronice inteligente, am achiziţionat baterii cu senzori pentru lavoare, am recomandat angajaţilor Ministerului Economiei să folosească scările cât mai des în locul lifturilor şi să scoată din priză toate electronicele şi electrocasnicele după ce îşi încheie programul de lucru.

Sunt doar câteva dintre măsurile pe care le-am implementat de îndată la Ministerul Economiei, însă în perioada următoare vor fi făcute multe alte investiții pentru eficientizarea energetică a clădirii în care funcționăm. Nu va fi uşor întrucât ministerul funcționează într-un imobil construit în 1941 şi de atunci au fost făcute doar mici renovări în 2004 şi 2005″ a transmis ministrul pe facebook

În urma raportului de audit energetic, concluzia a fost că ministerul consumă 341,8 MW/an – o cantitate foarte mare de electricitate.

Am decis să fie implementat un program de eficientizare a clădirii publice, cu fonduri din PNRR, care să conducă la o reducere de peste 20% a consumului de curent electric.

Programul va include izolarea termică a imobilului, reabilitarea anvelopei clădirii, înlocuirea corpurilor de iluminat cu LED-uri, instalarea de panouri fotovoltaice şi multe altele, astfel încât să eficientizăm cât se poate de mult consumul de energie electrică.

Sunt convins că toate aceste modernizări vor aduce plus valoare şi în activitatea angajaților care vor beneficia de condiții mult mai bune de lucru”, a concluzionat ministrul Florin Spătaru pe facebook

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare