sursa foto:  ANDREEA ALEXANDRU/MEDIAFAX FOTO

Cosmin Andreica trage un semnal puternic de alarmă: ‘Pentru noi, lucrurile sunt crâncene. Polițiștii sunt foarte presați de volumul mare de muncă’

Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol, a declarat la Gândul Live, că Poliția Română traversează acum cel mai prost moment din întreaga sa istorie. Acesta a vorbit despre atentatul cu bombă de la Arad, el plângându-se de condițiile deficitare cu care se confruntă polițiștii din România.

”Pentru noi, lucrurile sunt crâncene. Suntem în cel mai prost moment prin care au trecut Poliția Română și MAI. Chiar și în cazul de la Arad, mulți jurnaliști ne-au sunat și ne-au întrebat dacă este o greșeală că am spus faptul că 70% din orașele din România nu au parte de polițiști din structurile poliției judiciare după ora 16 sau în weekenduri. Nu este o greșeală, este cruntul adevăr. Pe de-o parte, este vorba despre managementul defectuos, iar pe de altă parte, avem orașe unde avem unul sau doi polițiști care lucrează în dosarele penale, în condițiile în care acele orașe au și 20.000 de locuitori. Colegii noștri sunt foarte presați de volumul mare de muncă. Polițiștii sunt nevoiți să vină și în weeekend, uneori”, a explicat Andreica.

În legătură cu atentatul de la Arad, Andreica a spus că este vorba despre crimă organizată și reglări de conturi:

”În cazul acestui atentat vorbim despre crimă organizată, despre reglări de conturi. Evident, vorbim despre un mesaj pe care a vrut să îl transmită acea grupare care a comandat uciderea acelui om de afaceri”.

În legătură cu sumele mari despre care se spune că sunt câștigate de polițiști, Andreica spune că nu este adevărat, el explicând că media salarială a unui angajat MAI este de 3300 de lei.

„Este foarte bine că mă întrebați, pentru că sunt foarte multe intoxicări în media. Deseori acestea vin din zona politică. Legea nu permite pensionarea la 45 de ani, așa cum cred unii oameni. Polițiștii care s-au pensionat la 45 de ani s-au pensionat din cauza unor boli. Gândiți-va că media salarială a unui polițist din MAI astăzi este de 3300 de lei. Vom face și un material pentru a demonstra că nu se câștigă așa de mult. Vârstă medie de pensionare în acest moment este de 51 de ani. Speranța de viață după pensioare este de aproximativ 10 ani”, a dezvăluit liderul sindicatului Europol, informează gândul.ro

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare