sursa foto:  60m.ro

Cresc tensiunile în interiorul UE! Liderul politic polonez Jarosław Kaczyński acuză Germania de xenofobie

Preşedintele Partiului Lege şi Justiţie (PiS, naţionalist şi populist) Jarosław Kaczyński acuză faptul că eurodeputaţi polonezi ar fi fost coborâţi dintr-un tren pentru simplul fapt că sunt polonezi, fără să-şi susţină aceste acuzaţii de xebnofobie cu probe.

Eurodeputaţi polonezi călătoresc într-un tren german, la clasa întâi. Urcă un german şi îşi dă seama că sunt polonezi. Cheamă conductorul pentru a-i da jos, pentru că cum pot să îndrăznească polonezii să stea la clasa întâi”, a declarat el.

Jarosław Kaczyński nu a oferit niciun exemplu concret în această situaţie.

Însă el susţine că aceasta este norma în Germania.

Compania feroviară germană Deutsche Bahn a reacţionat imediat şi a dat asigurări că rasismul şi discriminarea nu au ce căuta în transporturile feroviare germane.

Însă acest tip de discurs este tot mai frecvent în Polonia, scrie RFI.

La începutul lui septembrie, Polonia i-a cerut vecinului său din est să-i plătească reparaţii financiare pentru al Doilea Război Mondial.

Jarosław Kaczyński exploatează acest sentiment anti-german.

Germania a plăit compensaţii unui număr de aproximativ 70 de ţări. Dar nouă nu. Nu mai putem continua să acceptăm că noi suntem inferiori”, a declarat el.

Partiul Lege şi Justiţie acuză Germania de faptul că este vinovată de inflaţia din Polonia, pentru că blochează fonduri europene pe care Polonia ar trebui să le încaseze. Iar Germania ar trebui să-i ajute pe polonezi, plătind pentru al Doilea Război Mondial, potrivit News.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare