sursa foto:  Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Cristian Ghinea aruncă ‘cartoful’ fierbinte în brațele PNL: ‘Guvernul nu reușește să facă reformele așa cum am vrea noi, USR PLUS’

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat că, în acest moment, USR PLUS este nemulțumit de activitatea Guvernului, motivând că nu reușește să facă reformele așa cum și-ar dori ei. Acesta menționează că toată lumea așteaptă să se termine „jocul muzical de la Congresul PNL” și să știe „cine e șeful” cu care să se discute.

Guvernul nu este în pericol să cadă. Vorbim despre un Guvern care nu reuşeşte să facă reformele aşa cum am vrea noi, USR PLUS, reforme agreate în programul de guvernare. De ce nu reuşeşte? Pentru că toată lumea aşteaptă să se termine jocul muzical de la Congresul PNL. După aceea vom şti cine este şeful PNL şi cu cine poţi sta de vorbă în partea cealaltă„, a afirmat Ghinea.

În opinia sa, este „destul de enervant” faptul că în campania internă din PNL sunt folosiţi mai ales miniştrii USR PLUS „ca sac de box”.

Aceasta trebuie să înceteze pentru că nu face decât să erodeze încrederea în partener, iar într-o coaliţie ai nevoie de încredere. Apoi, se tot vântură ideea că se redistribuie ministerele. E o tâmpenie. Înţeleg că sunt unii supăraţi în PNL, nu ne-au dat ministerele lor, ministerele se distribuie pe o formulă rezultată din alegeri (parlamentare – n.r.). USR PLUS a avut în alegeri 15%, aceasta este ponderea noastră în coaliţie. Înţelegem că PNL a trecut de la un Guvern monocolor în care aveau totul, la unul de coaliţie, iar aceste ministere ni s-au dat pe nişte procente electorale.

Dacă nu mai convine această distribuţie, avem posibilitatea să trecem în opoziţie. Dacă. Nu zic. Dar să tot fim ameninţaţi în discuţiile din PNL că poate-i luăm unuia sau altuia ministerul, să-i luăm lui Cătălin Drulă ministerul (Transporturilor – n.r.). Ministerul lui Drulă performează, au ajuns la 280% rată de absorbţie pe infrastructură şi la jumătatea anului au consumat toţi banii de la buget. Acesta este gradul său de performanţă. De ce se pune în discuţie să se ia acest minister de la Drulă?„, a detaliat Cristian Ghinea, conform agerpres.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare