Cum ar fi ucis-o Marcel Șerbuc pe fetița de 12 ani, pe care a ascuns-o în lada canapelei

Suspectul principal în cazul crimei din Capitală, Marcel Ilie Șerbuc, a fost prins astăzi în Olanda, urmând să fie adus în România.

Marcel Șerbuc i-a mărturisit mamei sale uciderea fetiței de 12 ani. Totuși, criminalul i-ar fi spus femeii că a omorât-o pe Ana Maria Constantin, din greșeală. Că a lovit-o, în urma unui conflict care a degenerat, și că fata s-ar fi lovit de marginea căzii.

Ipoteza este infirmată categoric de medicii legiști. Aceștia au stabilit că fata a fost strangulată, iar crima ar fi fost premeditată. Fostele partenere îl descriu pe bărbat drept un abuzator sexual, extrem de violent şi gelos, scrie Observatornews.ro.

Anchetatorii au pus cap la cap detaliile crimei şocante din Berceni. Ilie Marcel Şerbuc i-ar fi mărturisit mamei sale că a ucis-o pe Ana la începutul lunii mai, după ce tatăl fetiţei a dat-o dispărută. Poliţiştii au mers în Suceava, acasă la familia suspectului, dar individul plecase deja în Spania. Atunci femeia şi-a sunat fiul şi i-a cerut explicaţii.

I-a spus că a făcut ceva foarte grav și că a omorât-o pe Ana. I-a zis că a avut un conflict spontan, în urma căruia a împins-o, lucru ce a determinat căderea ei în cadă. Aceasta s-a lovit de marginea căzii și a început să sângereze, apoi să tremure. Povestea e infirmată categoric de legişti. Fata a avut parte de o moarte extrem de violentă. Ucigaşul a strangulat-o. După discuţia cu mama lui, individul s-a urcat în autocar şi a revenit în România.

Puzzle-ul refăcut de anchetatori arată că fetiţa de 12 ani ar fi murit pe 11 aprilie. În aceea zi, mărturisea mama copilei, Ilie Marcel Şerbuc a stat ore bune în apartament cu Ana. Când s-a întors de la serviciu, femeia ar fi găsit curat lună în casă.

Pe 11 mai, după o zi petrecută în apartamentul groazei, individul pleacă spre Olanda. Se angajează la un abator două săptămâni mai târziu. Pe 6 iunie, în ziua în care mama fetiţei este ridicată de poliţiştii spanioli, bărbatul ar fi trebuit să înceapă munca. Nu apucă. Află că poliţia e pe urmele lui şi dispare. Chiar mama Anei l-ar fi sunat să-l avertizeze, spun colegii de muncă din Spania.

IGPR a anunțat că Șerbuc a fost prins în Olanda:

În urma cooperării polițienești dintre Poliția Română și autoritățile din Regatul Țărilor de Jos, în cadrul unei operațiuni ENFAST, astăzi, 10 iunie, a fost depistat un bărbat, de 37 de ani, urmărit la nivel internațional, pentru omor.

Acesta a fost depistat cu sprijinul atașatului de afaceri interne al Regatului Țărilor de Jos la București, în țara respectivă, urmând a se desfășura în continuare procedura de predare către România.

E.N.F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams – Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților) înglobează toate structurile naționale de „Urmăriri”, pentru a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește localizarea, arestarea și predarea persoanelor urmărite în baza mandatului european de arestare”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare