sursa foto:  egyptindependent.com

Curată nebunie! Caz fără precedent: Un cadru medical care nu crede în coronavirus a infectat 6 persoane

Este incredibil! Un cadru medical care nu credea în coronavirus a infectat șase persoane, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

O asistentă de la Spitalul CFR a infectat alte două asiste și alți patru pacienți cu coronavirus.

Asistenta nu credea că există virusul și nu acceptat să se protejeze, astfel că nu i-a protejat nici pe cei din jurul său. Dezvăluirea a fost făcută de doctorul Virgil Musta.

Decizia Curţii Constituţionale care a permis bolnavilor de coronavirus să refuze internarea, a dus la un val de plecări din spitale. Printre persoanele care au ales să stea acasă, până la vindecare, se numără şi cele trei asistente de la Spitalul CFR, unde a apărut un adevărat focar de infecţie cu COVID-19. Ancheta epidemiologică este însă, în plină desfăşurare, astfel că este posibil ca numărul persoanelor care au contractat virusul, să crească în zilele următoare, scrie sursadevest.ro.

„Din păcate există această realitate, acest focar, mai extins decât ne-am fi aşteptat, şi a pornit de la o persoană, care nu credea că există virusul. Nu credea că trebuie să poarte mască, nu accepta ideea de a purta mască şi nu voia să înţeleagă faptul că, fiind cadru medical, trebuie să aibă o anumită atitudine, nu doar în spital, ci şi în afara spitalului. Nu poţi să nu respecţi nimic, să te contaminezi, după care să aduci virusul în spital. Iată că am ajuns în această situaţie neplăcută în care şi pacienţi au fost infectaţi de la această persoană, dar şi alte cadre medicale. Vom vedea dacă părţile vătămate vor depune plângere şi, este foarte probabil, ca această persoană să aibă mari probleme în viitor”, a declarat dr. Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Iniţial, asistenta medicală care a adus virusul în Spitalul CFR, a stat internată, însă după numai câteva zile, a profitat de decizia Curţii Consituţionale şi a plecat acasă.

Acelaşi lucru l-au făcut şi colegele ei, care au ales să se trateze la domiciliu, deşi asta poate duce la transmiterea bolii, către membrii familiei.

Vezi și

Celebrul afacerist român care intermediază debarcarea lui Ludovic Orban – Pe cine ar vrea premier în locul șefului PNL

SURSE Dispoziție dată de Marcel Vela, după ancheta Bugetul.ro! Mașinile de Poliție vechi vor fi scoase din folosință

Bombă: Serviciile sfidează starea de alertă! Singurul restaurant deschis e al SIE

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare