sursa foto:  libertatea.ro

Celebrul afacerist român care intermediază debarcarea lui Ludovic Orban – Pe cine ar vrea premier în locul șefului PNL

În ultima perioadă au apărut o sumedenie de zvonuri referitoare la îndepărtarea lui Ludovic Orban, președintele PNL, din fotoliul de premier.

Unele voci din spatele cortinei spun că relația dintre actualul șef al Guvernului și președintele României, Klaus Iohannis, s-a răcit în ultima vreme și însuși șeful statului ar dori înlocuirea lui Ludovic Orban.

După numele Violetei Alexandru, vehiculat prin prisma faptului că beneficiază de susținerea lui Lucian Pahonțu, șeful SPP, acum un nou nume este rostogolit în spațiul public.

Este vorba despre Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL, propus inclusiv de Traian Băsescu drept premier, pe vremea când Siegfried era în PMP.

Publicația Național susține, într-un articol publicat miercuri, că Siegfried Mureșan ar fi susținut în funcția de premier de nimeni altul decât magnatul Ion Țiriac.

Sursa citată precizează că miliardarul român este implicat până în gât în „susținerea detașării de la Bruxelles a europarlamentarului globalist Siegfried Mureșan drept noul premier al României”.

Ludovic Orban, o nucă prea tare 

Trebuie precizat că Ludovic Orban pare, însă, la ora actuală, o nucă prea tare, iar șansele înlocuirii sale din funcție par a fi minime.

De altfel, într-un interviu acordat reporterului Bugetul.ro, în vara anului trecut, acesta mi-a dezvăluit că este singura variantă de prim-ministru a PNL.

Partidul Național Liberal a luat decizia în Consiliul Național și a stabilit candidatul la funcția de prim-ministru al partidului, în persoana președintelui partidului, adică subsemnatul”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Ludovic Orban, în iulie 2019.

Schema „Cîțu”

De altfel, în luna martie, după ce a pierdut fotoliul de premier prin moțiune de cenzură, Ludovic Orban a recurs la un șiretlic incredibil.

Aruncarea în luptă a lui Florin Cîțu pe post de prim-ministru și retragerea acestuia înainte de votul de învestitură, în contextul pandemiei de coronavirus, i-a forțat pe adversarii săi, care îl debarcaseră prin moțiune de cenzură, să voteze o nouă instalare a sa în funcția de premier.

Vezi și

SURSE Dispoziție dată de Marcel Vela, după ancheta Bugetul.ro! Mașinile de Poliție vechi vor fi scoase din folosință

Bombă: Serviciile sfidează starea de alertă! Singurul restaurant deschis e al SIE

EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare