sursa foto:  Inquam Photos / Octav Ganea

Dacian Cioloș iese la rampă: ‘I-am cerut comisarului european pentru Agricultură reevaluarea ajutoarelor compensatorii pentru fermierii români’

Europarlamentarul Dacian Cioloş, fost preşedinte USR, i-a cerut comisarului european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Janusz Wojciechowski, reevaluarea ajutoarelor compensatorii pentru fermierii români pentru a face față impactului războiului din Ucraina.

I-am transmis comisarului european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, solicitarea de reevaluare a cuantumului ajutorului financiar alocat României pentru fermierii afectați de războiul din Ucraina.
Am făcut acest lucru după ce am observat cu dezamăgire că și din incompetența ministrului Petre Daea pachetul de măsuri propus pentru România nu corespunde realității situației pe care o îndură fermierii români și este total insuficient pentru a compensa pierderile și impactul economic major pe care l-au suferit producătorii români de cereale.
I-am reamintit comisarului și faptul că România a fost solidară cu Ucraina și a facilitat tranzitul pentru cerealele ucrainene, dar Uniunea Europeană trebuie acum să ofere un răspuns pe măsura șocului economic reprezentat de importurile de cereale ucrainene la prețuri mult mai mici decât cele de pe piețele locale de cereale europene.

Fermierii români sunt în pragul falimentului”

Fermierii români sunt în pragul falimentului și au mare nevoie de sprijin financiar. Ținând cont de situația reală și de suferința fermierilor români, am solicitat urgent reconsiderarea cuantumului ajutorului financiar alocat României pentru fermierii afectați. Am sugerat nu doar reluarea dialogului cu autoritățile române pe această temă, ci și evaluarea situației cu date actualizate, inclusiv misiuni de informare la fața locului, deoarece unele dintre datele furnizate par să fie depășite.”, a scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.
Ar putea fi o imagine cu text

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare