sursa foto:  playtech.ro

Dan Dungaciu, analist de politică externă: ‘Cererea Ucrainei de aderare la NATO este complet nerealistă. Este ca și cum Ucraina și-ar fi declarat independența, suveranitatea și integritatea cu prezența rusă pe teren’

Dan Dungaciu, analist de politică externă, spune că este greu de crezut că Rusia va ceda la negocieri.

Rușii au vrut la început să ajungă să ia tot Donbasul și să se oprească. Rușii au luat acum ceva mult mai prețios, au luat Hersonul, zona bogată a Ucrainei din multe puncte de vedere.

Este de fapt escaladare, pentru că, repet, nimeni nu se poate opri de aici înainte.

 Problema care trebuie să ne preocupe este ce va face Rusia, pentru că în partea cealaltă, adică Ucraina,  va avea reacție.

Este greu de imaginat că Rusia va da ceva chiar și la negocieri. Rușii știu foarte bine că au dus lucrurile într-un moment în care trebuie să se aștepte la ceea ce Ucraina va face sau ceea ce Occidentul va face.

Cererea Ucrainei de aderare la NATO este complet nerealistă. Din perspectiva Ucrainei și Occidentului nu s-a schimbat nimic, pentru în realitate, ce avem acum  din perspectiva Rusiei este victorie politică, nu-i dublată de victorie militară.

Este ca și cum Ucraina și-ar fi declarat independența, suveranitatea și integritatea cu prezența  rusă pe teren. Rușii au declarat că dețin teritoriile, dar pe teren nu sunt ale lor. Acum trebuie să demonstreze că pot să le apere.

Noii recruți nu vor fi trimiși pe front”, a spus Dan Dungaciu, conform gândul.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare