sursa foto:  ziare.com

Dan Vîlceanu, despre PNRR: ‘Nu ne-am făcut deloc de râs, sunt discuțiile normale între Comisie și România. Nu va elibera niciun euro Comisia până nu are toate lămuririle’

Deputatul PNL Dan Vâlceanu a declarat, vineri seară, pe B1 TV că între Comisia Europeană și România se desfășoară „discuții normale” pe tema PNRR, precum și că Executivul european are astfel de dialoguri cu toate țările din UE.  Acesta s-a arătat încrezător că PNRR va deveni aplicabil cât mai curând.

Referitor la declarațiile făcute de europarlamentarul PSD Victor Negrescu în aceeași emisiune, care spunea că guvernanții „ne-au făcut de râs”, deputatul PNL Dan Vîlceanu a afirmat:

„Nu ne-am făcut deloc de râs, sunt discuțiile normale între Comisie și România. Vă aduc aminte că, în trecutul apropiat, cei de la PSD ne spuneau cum nu trebuie să stăm în genunchi în fața Europei, acum sunt foarte europeni și consideră că nu ne facem noi temele, că Europa e bună, oi nu ne facem bine temele. Până acum ne spuneau invers. Pentru noi, Europa a fost tot timpul bună”.

„Vă spun doar atât, ca să îi dau un exemplu și domnului Negrescu, că tot a făcut referire la orașul meu, la Târgu Jiu. La Târgu Jiu, în mandatele cinci la rând, patru și jumătate, ale PSD la Primărie, au tras fonduri europene pentru un singur campus la un liceu, atât s-a putut, și a trebuit să le dăm și pe acelea înapoi”, a adăugat liberalul.

El susține că anumite observații din cele făcute de Comisia Europeană „necesită explicații”, iar România trebuie să le ofere.

„Aceste observații necesită explicații. Eu nu știu dacă au dreptate sau nu. Este clar că au nevoie de informații suplimentare și trebuie să le oferim. E un dialog corect, normal. Să știți că asemenea dialoguri sunt cu toate țările din Uniunea Europeană. Nu va elibera niciun euro Comisia până nu are toate lămuririle”, a mai spus Dan Vîlceanu, care s-a arătat „convins” că toate aspectele „vor fi lămurite și vom avea un PNRR aplicabil în cel mai scurt timp, va fi adoptat”, informează b1.ro

Citește și:

Victor Negrescu atrage atenția în privința PNRR: ‘România va avea dificultăți în a accesa toți banii în timpul rămas’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare