sursa foto:  antena3.ro

Darius Vâlcov, despre măsurile fiscale:’Ar fi o greşeală ca ordonanţa să nu se dea’

Darius Vâlcov, consilierul premierului, a vorbit miercuri seara, la Antena 3, despre ordonanța de urgență privind măsurile fiscale.

 

„Ar fi o greşeală ca ordonanţa să nu se dea. Dacă ordonanţa nu se dă, abia atunci ar putea fi acuzat Guvernul de manipularea bursei. (…) Probabil a fost o reacţie emoţională, probabil şi o presiune pe guvern: Atenţie că se prăbuşeşte bursa! Nu se prăbuşeşte bursa, acţiunile îşi vor reveni. Apropo, cred că e un foarte bun moment de investiţii în acţiunile care au scăzut. E o fluctuaţie normală”, a afirmat Vâlcov, potrivit News.ro.

Comentând criticile preşedintelui Klaus Iohannis faţă de măsurile anunţate de Executiv, consilierul premierului Dăncilă a declarat: „Preşedintele Iohannis este avocatul corporaţiilor şi al băncilor”.

Întrebat în legătură cu măsurile vizând băncile şi cu riscul ca unele dintre acestea să se retragă din România, Darius Vâlcov a replicat ironic: „Este exclus. Nu o să vedeţi niciodată câine să plece de la măcelărie”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că ordonanţa de urgenţă pe Codul fiscal anunţată de ministrul Finanţelor nu are analiză de fundamentare, vine cu idei nemaiauzite, aruncă economia în haos şi a făcut apel la Guvern să se răzgândească, să pună în dezbatere, să facă o analiză şi să vină cu măsuri sustenabile.

CFA România, companiile din telecom, Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania) şi Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) sunt doar câteva dintre asociaţiile care au avertizat, miercuri, asupra efectului nociv al măsurilor anunţate.

 

Vezi și:

Toți cei ce beneficiază de această pensie sunt vizați! Ce taxă se va plăti și pentru ce

EXCLUSIV Lovitura dură pe care Țiriac i-a aplicat-o lui Petre Roman! Vis spulberat pentru fostul premier

Cine e, de fapt, jandarmul care l-a legitimat pe Tudor Chirilă și care ‘duhnea a alcool’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare