Date despre victimele exploziilor de la Crevedia- Patru pacienţi trataţi în străinătate au fost externaţi, iar în România mai este internat un pacient

Patru răniţi în exploziile de la Crevedia şi aflaţi la tratament în străinătate au fost externaţi până acum de la spitale din Austria şi din Norvegia. În străinătate mai sunt opt pacienţi răniţi în explozie, unul fiind în stare critică. În România mai este internat doar un pacient care a suferit arsuri.

Conform Raportului transmis sâmbătă de Ministerul Sănătăţii, situaţia victimelor de la Crevedia este următoarea:

– Pacienţi internaţi în spitale din România: – 1 pacient – Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti

– Pacienţi internaţi în spitale din străinătate: 8

– Pacienţi externaţi: 44 – 40 din spitale din România – 4 din spitale din străinătate

– Pacienţi decedaţi: 5

Ultimii doioi pacienţi au fost externaţi marţi, de la spitale din Graz şi Viena. Anterior, au părăsit spitaluil alţi doi, aflaţi la Bergen, în Norvegia, şi la Graz, în Austria.

Dintre pacienţii aflaţi în străinătate, se află în stare critică unul dus iniţial la Milano, care are arsuri pe mai mult de 90% din suprafaţa corpului şi a fost transferat la o altă clinică din Italia, specializată în tratarea arsurilor.

”Pacient intubat şi ventilat mecanic. Instabil hemodinamic, necesită suport vasopresor intensiv. Stare critică, monitorizat intensiv continuu. A fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor”, afirmă medicii despre acest pacient provenit de la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni”.

Un alt pacient cu arsuri pe mai mult de 45% din suprafaţa corpului, aflat tot la Milano, respiră spontan, este stabil hemodinamic, cu evoluţie clinică favorabilă, fiind monitorizat intensiv continuu.

Evoluţie favorabilă au şi doi răniţi internaţi la Bruxelles, cu arsuri pe 15 şi 20% din suprafaţa corpului.

Alţi 4 pacienţi cu arsuri pe 40% din suprafaţa corpului sunt stabili hemodinamic, iar starea lor nu a suferit modificări în ultimele 24 de ore, aceştia fiind internaţi la Berlin şi Lubeck, în Germania.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare