sursa foto:  psnews.ro

De la dosarul Ayahuasca și SPP la serviciu britanic de spionaj MI6

Pe 16 martie, Curtea de Apel Ploiești a decis definitiv, să înlocuiască măsura arestului în dosarul în care Gelu Olteanu, fostul șef al serviciului secret al Ministerului de Interne și concubina sa Vanessa Youness și cetăţeanul britanic Thomas Lishman sunt acuzați de mai multe infracțiuni, respectiv grup infracțional organizat și trafic internațional de droguri de mare risc. Acum se pare că se pregătește un nou dosar ‘Ayahuasca 2’, unde figurează nume de generali destul de grele care trag după ei și numele unor instituții ca SPP, SRI, Secția Parchetelor Militare sau CSM, conform celor de la Național.ro

Gata, planul de ”extragere” de către atotputernicul serviciu britanic de spionaj MI6 a ofițerului ”șaman” Lishman Thomas Ivor Mowbray poate intra în linie dreaptă. Iar un prim pas a fost deja făcut după ce anonimii procurori de la Structura Teritorială DIICOT Brașov, cei care s-au trezit aleatoriu pe cap cu acest dosar care în mod normal ar fi trebuit să fie ”cireașa” de pe CV-ul oricărui procuror cu nume mare de la București s-au grăbit să scape de el cu o celeritate cel puțin suspectă.

De ai fi zis că le este și frică să afle mai multe, fie și din banala audiere a ”numelor grele” implicate în acest caz care la un moment dat amenința să zguduie serios nu doar lumea altfel atât de ermetică a serviciilor secrete, dar chiar și Administrația Prezidențială!

Însă nu înainte ca, așa după cum dezăluiam zilele trecute, din ”ancheta –mamă” să fie deja disjuns și pus frumușel la fezandat un nou ”Dosar Ayahuasca 2”. Cel cu mult mai important decât ”ciozvârta” de dosar care a fost aruncată acum pe masa judecătorilor, după trimiterea în instanță. Fie și pentru că de-abia aici se regăsește ”Lotul Generalilor”, format în special din procurori militari sau alți magistrați. Dar care, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, ultima lor grijă ar trebui să fie că au băut ”ceiuțul” cu DTM asigurat de ofițerul britanic de spionaj Lishman Thomas Ivor Mowbray.

Cel care, după cum s-a bătut deja palma conform uzanțelor diplomatice, va face peste vreo două-trei termene o solicitare de permisiune a întreruperii controlului judiciar și părăsirii României pentru rezolvarea unor probleme personale în Marea Britanie. Cerere care ar urma să-i fie aprobată fără prea mult tam-tam mediatic de către judecătorii … târgovișteni! Pentru că, da, cel mai greu dosar cu inculpați de la vârful sistemului și chiar șefi de servicii secrete a început să se judece la… Tribunalul Dâmbovița!

Astfel că în timp ce Lishman își pregătește deja bagajele ca să o șteargă englezește din România, procurorii care se regăsesc în ultimul lot au toate motivele de panică. Mai ales că aceștia conștientizează pe deplin că urmează să li se ceară anumite servicii, asta ca să nu se dea ”din neglijență” drumul informației că au fost clienți ai ”Bordelului Serviciilor”! Cel care, după cum reiese din declarațiile deja date ar fi fost asigurat de un cu totul alt personaj decât membrii cuplului Gelu Oltean – Vanessa Youness.

Iar generalul Gabi Crețu, deja înghesuit în corzile dosarului ca și inculpat ar putea continua să meargă de acum pe calea ”spovedaniei totale”… Furnizarea informației că pentru ”clienții VIP” din magistratură și chiar alte servicii secrete era pusă la dispoziție o altă locație discretă decât vila Vanessei Youness din mijlocul câmpului de la Stoenești – Răcari putând fi și un ultim avertisment al fostului număr doi de la SPP.

Și cel care a răspuns până în ultima clipă de securitatea președintelui României, după cum singur se împăuna la ”socializările” care pur și simplu se pare că se țineau într-o casă conspirativă a Serviciului de Protecție și Pază, prin chiar intermediul generalului Gabriel Crețu. Cel care însă prea târziu și-ar fi dat seama că a ajuns ”din vânător,  vânat”.

Pentru că, mult mai rulați la ”școala vieții” decât ”seseiștii” colonelului Voroneanu Dumitru, ”colegii” de la alte structuri au știut cum să deturneze operațiunea altfel genială a oamenilor generalului Pahonțu. Astfel că printr-un simplu dosar detonat la timp au reușit acum să preia în propriul ”portofoliu” cam toată ”floarea” procurorilor militari. Cei transformați de acum înainte în niște bieți executanți ai celor care astfel pur și simplu îi pot ”exploata” cum și cât vor, mai ales profesional vorbind.

Dar care uite că nu sunt seseiștii SPP-ului, cei care prin organizarea ”unor ”băiețești” în casele conspirative din Covasna și până la cele din ”perimetrul Marriott” au sperat astfel să-i asigure ”nemurirea” generalului care oricum conduce serviciul încă din anul 2005!

 

S-a început cu nevestele…

 

Legendarea intagibilității generalului Lucian Pahonțu ca fiind rezultatul legăturilor extrem de strânse pe persoană fizică pe care acestea le-ar avea cu omologii celor mai influente agenții guvernamentale de peste Ocean nu mai produce decât cel mult hohote de râs inițiaților sistemului. Cei care știu foarte bine că Pahonțu nu mai este de mult ”omul americanilor”.

Dar care, într-adevăr, încă nu-și pot explica pe deplin succesul rețetei longevității șefului SPP la vârful sistemului. Se pare însă că, de ceva vreme acesta a simțit totuși că ”liniile se tot schimbă” și devine tot mai izolat. Iar o primă mutare de păstrare a ”echilibrului” a fost insolita racordare la ”rețeaua nevestelor” de procurori, care au fost găzduite pe posturi frumoase și bani mulți pe organigrama serviciului. Mai ales atunci când era vorba de soțiile unor șefi de la vârful Parchetelor Militare sau ai unora cu influență uriașă în cadrul CSM.

Și rețeta a funcționat, dar pe urmă obsesia de ”securizare” a funcției a făcut ca lucrurile să fie deja duse într-o altă direcție. Astfel că după cum se avansează în prezent extrem de discret pe o altă pistă informativă, casele conspirative de care oricum SPP-ul nu ducea lipsă să fie folosite într-un mod ceva mai neortodox pentru documentarea obiectivelor contrainformative.

 

Pe mână cu Hăpău

Astfel că au fost puse la bătaie discretele locații din ”perimetrul Marriott”, unul extrem de important pentru acoperiții Serviciului de Protecție și Pază. Dar și pentru cei ai Direcției Generale de Informații a Armatei, astfel că până la urmă se pare că oamenii lui Pahonțu au mers pe mână cu cei ai generalului Marian Hăpău. De la cazare și escortare, până la deja ”tradiționala” documentare a ”obiectivelor” comune.

Numai că succesul operațiunii pare să le fi provocat un exces de zel sepepiștilor lui Pahonțu, cei care separat de misiunile executate în misiuni cu ofițerii de contrainformații militare au extins ”aria de acoperire” prin crearea unui proiect separat de documentare a procurorilor militari. Cei care nu trebuie să uităm că totuși erau singurii care ar fi avut atribuțiile legale de a tulbura cumva apele CAR-ului…

 

”Angela merge mai departe”…

 

Acesta ar trebui să fie în aceste zile filmul pe care ar trebui să-l vizioneze generalul Crețu, cel care deja a recunoscut atât că se ducea la Răcari cu autoturismul din dotare, dar și că mai existau și alte spații de ”meditație”, dar care nu erau puse la dispoziție tot de Gelu Oltean și Vanessa Youness.

Locații ”save”, unde clienții obișnuiți precum oamenii de afaceri nu puteau pătrunde, oricât ar fi cotizat. Și unde magistrații mai puteau scăpa și ei de stresul luptei anticorupție dusă cu atâta înverșunare și de prea multă vreme. Astfel că în acest  moment generalul Crețu nu se mai află în postura de a avea de ales, el trebuind să-și joace ultima șansă pe o singură carte.

Să își asume că el a dispus punerea la dispoziție pentru ”reprizele șamanice” a locațiilor secrete, fie că acesta sunt într-adevăr case conspirative SPP! Sau că pur și simplu nu a știut și a fost la rândul său documentat de Voroneanu! În timp ce procurorii din ”locațiile VIP” ar putea vedea totuși și ”partea plină” a paharului. Și anume că în sistem se spune că ofițerii care îi vor prelua informativ sunt oricum mai rasați decât ”țărănușii” de până acum, cei care s-au visat stăpânii sistemului.

Fără să își închipuie barem cât de repede vor afla că ”șmecheria costă”, mai ales la acest nivel. Oricum, intervenția structurii contrainformative românești care a coordonat contraatacul în ”operațiunea Ayahuasca” pare să fi salvat barem căderea unui întreg ”lot” de procurori de elită în mâinile MI6, astfel că barem de acum înainte ”rufele murdare” ale Justiției se pot spăla în familie…

Vezi și:

Prima bancă din România care a lansat acest sistem: oricine poate deveni client al băncii direct de pe telefon

Măsuri drastice! Ce pedepse riscă toți cei care încalcă legea

România, pe butuci! Un cunoscut analist economic profețește o catastrofă: ‘Două milioane de șomeri în două săptămâni’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare