sursa foto:  timesofisrael.com

Declarația șocantă a unui Manager de spital! Se așteaptă ca să moară pacienții cu COVID pentru a elibera locurile la terapie intensivă

Managerul Institutului Marius Nasta din București, Beatrice Mahler, a declarat că din păcate, de cele mai multe ori locurile libere la terapie intensivă apar prin moartea altor pacienți ce sunt infectați cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

În acest moment, la ATI la „Marius Nasta” s-au făcut locuri, dar nu pentru că pacienții s-au făcut bine, a spus dr. Beatrice Mahler. În spital, la „suspecți”, duminică seara exista un singur loc, iar la „confirmați” șapte locuri.

Beatrice Mahler vorbise în urmă cu câteva zile la Digi24 despre persoana de 42 de ani care era la terapie intensivă, dar și despre o altă persoană, de 18 ani, care se simțea rău, dându-le ca exemplu de pacienți tineri cu COVID,

„Persoana de 42 de ani am pierdut-o. Astăzi s-au mai făcut alte două locuri în terapie, tot la fel. Din păcate, locurile în terapie, atunci când vorbim de terapia pacientului cu COVID, de cele mai multe ori, se fac prin pierderea pacienților”, a arătat Beatrice Mahler.

În ceea ce o privește, persoana de 18 ani are „o stare constantă, dar nu a necesitat terapie intensivă, ceea ce este foarte bine și ne bucurăm că reușește să-și mențină valorile și echilibrul respirator fără ajutorul aparatelor de ventilație”, a spus Beatrice Mahler.

 

„Risc aparte” pentru pacienții cu obezitate

 

Medicul a precizat că persoana de 42 de ani care a decedat avea și alte afecțiuni, dar „asocierea acestei infecții grăbește finalul vieții pentru pacienții care, chiar dacă au alte comorbidități, cu siguranță durata lor de viață putea să fie mai mare”.

Managerul de la Nasta a confirmat, pe de altă parte, ceea ce au constatat și alți medici din străinătate: sunt situații în care plămânii pacienților pot să fie foarte afectați, dar persoana respectivă să nu prezinte simptomatologie evidentă. „Noi la toți pacienții pozitivi le facem scanare CT și nu de puține ori am avut surpriza să avem leziuni pulmonare bilaterale, care duc pacientul către o formă moderată de boală și care au apărut pe fondul unei simptomatologii destul de minime”, a arătat managerul Institutului „Marius Nasta”, conform Digi24.ro.

Medicul avertizează și în privința unui „risc aparte” pe care îl au pacienții cu obezitate. „În cadrul obezității avem un mecanism de restricție, adică incapacitatea plămânului de a respira eficient, la care se adaugă și alte complicații induse de obezitatea în sine. Acești pacienți au un risc crescut de infecție cu SARS-CoV-2 și mai mult decât atât, un risc de a ajunge în terapie intensivă mai mare decât ceilalți pacienți”, a spus Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.

Citește și:

Marcel Vela vrea să scoată ‘Doi și-un sfert’ la vedere! Ordinul pe care îl pregătește

Apare o nouă taxă! Toți românii vor fi obligați să o achite

Mega-veste! Cum puteți intra în posesia a mii de lei

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare