Mega-veste! Cum puteți intra în posesia a mii de lei

Orice persoană ce locuiește în România, indiferent dacă este femeie sau bărbat, cu vârsta de până la 35 de ani va putea cere să participe la acest program.

Este vorba despre un program militar de bază, pentru militari voluntari în termen.

Proiectul de lege este pus în dezbatere pe site-ul Ministerului Apărării Naționale (MApN). Durata pregătirii va fi de patru luni, în tot acest timp, militarii voluntari beneficiind, printre altele, de cazare gratuită, o indemnizație lunară și una suplimentară, la finalizarea pregătirii, de peste 16.000 de lei.

Mai exact, cei ce vor putea cere MApN integrarea într-un program de pregătire militară de bază vor fi, potrivit proiectului de lege, atât femeile, cât și bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani și care nu au îndeplinit serviciul militar activ sau care sunt în rezervă, scrie Avocatnet.ro.

Solicitarea de a participa la acest program militar se va putea face doar pe timp de pace, durata lui urmând să fie, așa cum precizam mai sus, de până la patru luni. Pe toată perioada desfășurării programului de pregătire militară, cei înscriși vor beneficia gratuit de cazare, drepturi de echipare și de hrană, asistență medicală și medicamente, dar și de o indemnizație lunară. În esență, vor beneficia de aceleași drepturi ca militarii în termen (cu grad de soldat).

Doritorii pot trimite o solicitare de participare la acest program doar pe timp de pace și vor beneficia, așa cum am spus mai sus, de cazare gratuită, drepturi de echipare și de hrană, asistență medicală și medicamente, dar și de o indemnizație lunară.

Având în vedere că salariul mediu brut este de 5.429 de lei, cei care termină în acest an pregătirea vor primi la sfârșitul acesteia o indemnizație de 16.200 de lei.

Atenție! Proiectul de lege nu se aplică momentan. Ca să se aplice, acesta trebuie să treacă de Parlament, semnat de președintele țării și publicat în Monitorul Oficial.

 

Vezi și

EXCLUSIV Lovitură în plin pentru șeful SRI, Eduard Hellvig! Salariul său, în cădere liberă, după ‘Era Dragnea’ și până în prezent!

EXCLUSIV Lovitură pentru Mihai Gâdea! Afacerea soției s-a prăbușit

Contracte de mii de lei pentru ‘băieții deștepți’ din PNL. Prin ce încrengături dubioase au reușit să dea lovitura

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare