Detalii importante! Ce conțin vaccinurile anti-COVID 19

Având în vedere că există foarte multe speculații cu privire la cele două vaccinuri anti-COVID 19, președintele Societății Române de Epidemiologie, Doina Azoicăi, a precizat ce ingrediente au acestea și ce rol are fiecare substanță în parte.

Așadar, Doina Azoicăi a precizat că vaccinurile pe bază de ARN mesager sunt mult mai sigure decât cele clasice. În plus, acestea pot fi administrate mai multor categorii de oameni.

„Acest vaccin este unul inovator, pentru că se utilizează această componentă de ARN mesager, care transmite informația, deci nu este o structură care face parte din componenta virală. Ceea ce îl face mai sigur și mai puțin reactogen.”, spune președintele Societății Române de Epidemiologie.

Medicul epidemiolog a mai declarat, la Digi 24, că la fel ca la orice alt medicament, există și alte componente pentru ca el să poată fi administrat. Aceasta a mai spus că aceste vaccinuri nu au adjuvanți sau conservanți.

”Ca în orice produs biologic activ sau medicament, există și alte componente, pentru ca el să poată fi administrat. De aceea, spre deosebire de vaccinuri clasice – haideți să zicem așa – trebuie precizat că aceste vaccinuri nu au adjuvanți sau conservanți. Asta vizavi de reținerea populației, în legătură cu un conservant cum ar fi thiomersalul.

Aceste vaccinuri nu conțin adjuvanți sau conservanți datorită faptului că nu sunt vaccinuri de tip clasic, dar au niște compenente pentru a le face posibil de a fi administrate. Aceste nanoparticule lipidice permit înglobarea acestui ARN, pentru a putea fi administrat într-un preparat vaccinal.”, spune Doina Azoicăi.

Vezi și

EXCLUSIV Clotilde Armand, făcută KO de legislația în vigoare! Are baza legală pentru a-i amenda drastic pe cei care le pun viața în pericol locuitorilor din Sectorul 1

EXCLUSIV Securitatea 2.0! Propunerea USR-PLUS pentru șefia MAI împarte casa cu ‘Doi și-un sfert’!

Mare atenție, români! Specialiștii avertizează: Veți plăti şi cu 13% mai mult

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare