sursa foto:  http://epochtimes-romania.com

Dezvăluire pe surse! Cum se fac invitațiile la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis

Dezvăluire total neașteptată legată de dezbaterea pe care o organizează președintele Klaus Iohannis.

Marți, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, are loc ceea ce președintele Klaus Iohannis a numit ”dezbaterea mea așezată”. A invitat, pe persoană fizică, jurnaliști de la diverse instituții de presă, politologi, formatori de opinie, informează Știripesurse.ro.

Dacă ultimele două categorii nu depind de o instituție anume, prima, cea a jurnaliștilor, depinde, de cele mai multe ori, de o astfel de unitate mass-media. Jurnaliștii fac parte, de regulă, dintr-o redacție. Șeful acelei redacții, pe baza unor discuții cu colegii săi, decide pe cine trimite, de exemplu, să fie acreditat la Palatul Cotroceni. Așa se întâmplă și la Palatul Victoria, și la MAPN și așa mai departe. Te-ai fi așteptat ca președintele României să invite la dezbatere fie jurnaliștii pe care îi vede des la Palatul Cotroceni, pe cei acreditați acolo, fie să vorbească, desigur, prin intermediul staffului de campanie, cu șefii de redacție și acolo să se decidă reprezentantul. Redacția poate propune un nume sau poate propune mai multe, iar cei din stafful campaniei lui Iohannis să aleagă.

Numai că, potrivit informațiilor STIRIPESURSE.RO, Klaus Iohannis a sărit peste această normalitate. Astfel, președintele a selecționat și și-a pus oamenii să sune anumiți jurnaliști și să le transmită că au fost aleși pentru marea onoare de a participa la ”dezbatere”. ”I-au sunat personal!”, ne-a spus o sursă dintr-o televiziune de știri, cu audiență maximă în această nișă. ”Noi am aflat de la alții că l-au sunat și i-au spus să meargă. Cred că normal era să contacteze redactorul șef sau directorul stației și să se decidă de comun acord, pentru că omul contactat din partea președintelui merge acolo și reprezintă instituția, nu pe sine.”, ne-a spus o altă sursă din alt post de știri.

Ignorând instituția din care jurnalistul face parte, precum și redacțiile în sine, Iohannis a dat dovadă că preferă jurnaliști ”controlabili”, ”selecționați”. Rămâne de văzut în ce măsură jurnaliștii chemați la ”dezbatere” vor spune că au fost contactați personal, fără să fie desemnați de redacție, sau își vor asuma, tacit, apartenența la o instituție de presă, fără a face precizările necesare.

Vezi și

Solicitare urgentă către Guvernul Orban! Se cere modificarea proiectului care urcă vârsta de pensionare la 75 de ani

EXCLUSIV Răsturnare de situație! Greșeala comisă de Ludovic Orban

Dumitru Coarnă a bătut palma cu Marcel Vela! Promisiunea ministrului de Interne: Se aplică de la 1 ianuarie 2020

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare