sursa foto:  jurnalistii.ro

Dumitru Coarnă a bătut palma cu Marcel Vela! Promisiunea ministrului de Interne: Se aplică de la 1 ianuarie 2020

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, Dumitru Coarnă, s-a înțeles cu noul ministru al Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Șeful de la Interne i-a promis lui Dumitru Coarnă că, începând cu 1 ianuarie 2020, toate drepturile financiare ale polițiștilor și personalui contractual vor fi respectate.

„Ministrul Afacerilor Interne, Ioan-Marcel Vela, promite respectarea tuturor drepturilor polițiștilor și personalului contractual

În cursul după-amiezii de ieri, 14 noiembrie, președintele Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, Dumitru Coarnă, s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor Interne, Ioan-Marcel Vela, pentru discuții referitoare strict la drepturile financiare ale personalului MAI, fiind abordate inclusiv reglementarea și aplicarea acestora de la 1 ianuarie 2020.

Președintele FSPPC a prezentat principalele solicitări salariale pe care organizația noastră le revendică, precizând că unele dintre acestea au fost ignorate de către ordonatorii principali de credite, fapt care a indus o stare majoră de nemulțumire în rândurile personalului și a generat manifestări de protest în anii anteriori:

– majorarea cu ¼ din diferența salarială prevăzută în Anexele VI și VIII ale Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice;
– promovarea în funcție a celor care îndeplinesc condițiile pentru 2019 și 2020;
– majorarea normei de hrană pentru tot personalul MAI, asemenea celorlalte structuri militarizate din familia noastră ocupațională;
– introducerea în salariul polițiștilor și personalului contractual a majorării pentru titlul ,,specialist de clasă”;
– egalizarea la nivel maxim a salariului de funcție, conform Deciziei CCR 794/2016 și a Deciziei 51 din 11.11.2019 (care a dat dreptate SNPPC, în acest sens, urmând a fi publicată în M. Of.);
– acordarea, la timp și în cuantumurile prevăzute de lege, a drepturilor de natură financiară, pentru a se evita acțiunile în instanțele de contencios administrativ-fiscal. În acest sens, președintele SNPPC a făcut referire la neaplicarea, de către ordonatorii de credite, a Deciziei CCR 794/2016, fapt care a generat mii de procese în instanțe, ceea ce implică timp, efort uman, proceduri de executare silită și alte resurse consumate inutil, de către ambele părți, în final câștigul de cauză fiind acordat, clar și just, SNPPC.

Ministrul Afacerilor Interne, domnul Marcel Vela, a promis că va face toate demersurile aflate în competența sa și ,,va respecta în integralitate toate drepturile prevăzute de lege pentru personalul MAI”, a anunțat, vineri, SNPPC.

Vezi și

EXCLUSIV Noul ministru al Muncii desființează acuzațiile fostului ministru: ‘Ar fi și culmea. Exclus’

Legea a fost promulgată- Ce se întâmplă cu alocațiile începând de la 1 ianuarie

Salariile vor fi majorate- Cine sunt angajații norocoși

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare