sursa foto:  https://www.g4media.ro/

EXCLUSIV Noul ministru al Muncii desființează acuzațiile fostului ministru: ‘Ar fi și culmea. Exclus’

Noul ministru al Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a răspuns la acuzațiile fostului ministru Marius Budăi. Anterior, fostul șef al Muncii a acuzat că Guvernul Orban vrea să dea rapid tunuri și „își preconstituie probe pentru a face rapid niște licitații pe zona IT”.

Contactată de Bugetul.ro, Violeta Alexandru, nouă șefă a ministerului, ne-a declarat că, la această oră, nu are de gând să cumpere softuri.

Nu fac nicio achiziție de softuri până nu mă lămuresc unde sunt bubele. Sunt de patru zile în minister și am cerut tot felul de informații detaliate ca să văd unde sunt problemele și în ce măsură unele sunt de eroare umană, de neglijență și vreau să mă lămuresc. 

În niciun caz, nu mă apuc de cumpărat eu softuri. Ar fi și culmea să cumpăr alte softuri, până nu m-am lămurit asupra problemelor acestora. Exclus!”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Violeta Alexandru.

Joi, 7 noiembrie, la preluarea oficială a mandatului, ministrul Violeta Alexandru s-a arătat îngrijorată de softurile care gestionează sistemele de calcul pentru pensii și salarii.

Vezi și EXCLUSIV Cine e omul din umbră al noului ministru de Interne, Marcel Vela

„Sunt îngrijorată de faptul că infrastructura, softurile Ministerului care gestionează sistemele de calcul pentru pensii, pentru salarii, tot ce înseamnă infrastructură pe baza căreia iei decizii cu privire la politicile salariale și de pensii în acest minister are nenumărate probleme.

La ANOFM, de exemplu, există două aplicații pentru care s-au plătit milioane de euro în ultimii ani, prima soluție este în cercetare la organele de specialitate ale statului român cu serioase suspiciuni, a doua aplicație este cu mult mai slabă decât prima și nu oferă toate facilitățile pentru a avea o privire corectă asupra sistemului de cursuri și pregătire profesională.

La Casa de Pensii informațiile sunt și ele precare. Calculul și modul de lucru s-a oprit undeva la anii 1960. Sunt într-un mod de lucru profund incompatibil cu vremurile moderne”, a afirmat ministrul Muncii.

Marius Budăi: „PNL e pornit să dea, rapid, tunuri”

În replică, fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a acuzat că noua șefă a MMPS își pregătește terenul pentru a achiziționa noi softuri pentru calcularea pensiilor și salariilor.

„Înțeleg că PNL e pornit să dea, rapid, tunuri. Noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, încearcă să își preconstituie probe pentru a face rapid niște licitații pe zona de IT. Și inventează că sistemele informatice ar fi dezastru. Dacă erau asa dezastru nu se puteau plăti pensii, alocații, indemnizații șamd.
Altfel, fiecare angajator plătește salariile angajaților săi, nu Ministerul Muncii, deci nu știu ce soft de salarii a văzut doamna Alexandru.
Aplicațiile și programele IT de la Șomaj și Casa de Pensii sunt achiziționate în 2011, respectiv 2015 și perfecționate constant, la fiecare modificare a legislației, pentru că, altfel, spre exemplu, nu se puteau recalcula pensiile pe Legea 221”, a spus, printre altele, Marius Budăi.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare