sursa foto:  m.rfi.ro

Diana Păun: ‘Este foarte important să accelerăm procesul de vaccinare tocmai pentru a putea să ieșim mai repede din pandemie’

Consilierul prezidenţial Diana Păun a transmis, că trebuie accelerat procesul de vaccinare anti-COVID-19 pentru a ieşi cât mai repede din pandemie, menţionând că deja reîntoarcerea la viaţa normală nu mai reprezintă o speranţă, ci „o certitudine”.

„Ştim cu toţii acum că imunizarea prin vaccinare este singurul instrument care ne permite să ne apropiem de sfârşitul pandemiei şi al acestei crize sanitare, care, trebuie să recunoaştem, ne-a bulversat vieţile şi a avut efecte devastatoare, nu numai asupra sănătăţii publice, dar şi asupra economiei şi vieţii sociale. Cred că este foarte important să accelerăm procesul de vaccinare tocmai pentru a putea să ieşim mai repede din pandemie şi pentru a putea să ne reîntoarcem la viaţa normală. Şi avem exemplul ţărilor care au ajuns la o acoperire vaccinală de aproape 70%, ţări în care rata de infectare a scăzut, rata deceselor a scăzut, presiunea pe sistemul sanitar a scăzut şi care au impus deja măsuri de relaxare pe care ni le dorim şi noi cât mai repede elaborate şi implementate”, a afirmat Păun, vineri la centrul de vaccinare organizat la Sala Palatului.

Ea a spus că România are o campanie de vaccinare de succes.

„Trebuie să recunoaştem că România, prin implicarea la cel mai înalt nivel – preşedinte, premier, dar şi prin participarea şi mobilizarea întregului sistem sanitar are o campanie de vaccinare de succes. Cred că este de datoria noastră, a tuturor, a dumneavoastră, a mass-media, de a creşte în continuare încrederea populaţiei în procesul de vaccinare şi acest lucru nu se poate face decât prin mobilizare, iar mobilizarea de astăzi a colegilor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie, a Colegiului Medicilor şi Asistentelor cred că este un exemplu extrem de sugestiv în acest sens. Deja reîntoarcerea la viaţa normală nu mai reprezintă o speranţă, reprezintă o certitudine şi eu am încredere că, prin efort comun, vom putea ajunge să ne îndeplinim obiectivul pe care ni-l dorim cu toţii: viaţa de dinainte de pandemie”, a adăugat Diana Păun.

Preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, Cătălina Poiană, a evidenţiat, la rândul său, că vaccinarea este un proiect de ţară.

„Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, care grupează peste 14.000 de medici, s-a alăturat acestui generos proiect care a fost iniţiat de Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ din Bucureşti, pentru că vaccinarea este un proiect de ţară, iar noi, ca medici, avem datoria să-l facem să devină realitate. (Maratonul de vaccinare din Bucureşti) este un proiect ambiţios în care a fost implicat un număr foarte mare de medici, peste 250 de medici din Bucureşti, peste 100 de rezidenţi şi peste 500 de studenţi ne vor fi alături în cele două locaţii în care se va realiza vaccinarea. Invităm cât mai mulţi din locuitorii Bucureştiului să vină să se vaccineze în aceste trei zile pentru că împreună revenim normalitate”, a afirmat Cătălina Poiană, informează agerpres.ro

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare