pexels anna shvets 5894056

sursa foto:  pexels.com

Domnii vor scoate mai mulți bani din buzunar! Prețul unui buchet de flori pentru 1 și 8 martie s-a scumpit semnificativ, comparativ cu anul 2023

În doar câteva zile vine luna martie, considerată și luna femeilor. Este luna în care femeile primesc cele mai multe flori, fiind cel mai frecvent cadou oferit acestora,  însă, anul acesta prețul unui buchet s-a majorat semnificativ.

Doar câteva zile îi mai despart pe domnii de ziua în care se vor aglomera în florării pentru a cumpăra flori. Fie că vorbim de trandafiri, lalele, sau florile preferate, domnii au o gamă largă de unde să aleagă buchetul de flori ideal, însă prețurile nu mai sunt cele din 2023, acestea crescând semnificativ.

Prețurile  au crescut în 2024

La fel ca și în cazul produselor alimentare, și prețul florilor a crescut. Românii ajung să plătească și câteva sute de lei pentru un aranjament.

Luna femeilor începe în doar câteva zile, iar prețul unui buchet de flori pentru 1 și 8 martie a crescut semnificativ. Bărbații din România continuă tradiția de a oferi flori femeilor importante din viețile lor pe 1 și 8 martie.

Din cauza creșterii prețurilor, este posibil să fie necesară suplimentarea fondurilor alocate pentru achiziționarea florilor de 1 și 8 martie sau chiar renunțarea la unele buchete.

Potrivit administratorilor depozitelor, comenzile de flori au fost reduse din cauza creșterilor de preț.

,,Se caută tot mai mult florile mici, frezii lalele, astea care sunt mai ieftine, garoafe chiar, nu se mai caută florile scumpe – trandafirii, crinii, orhideea. Dacă florăriile nu comandă, clar că eu nu pot să comand mai mult decât aş putea vinde.”

Citește și: Cât a ajuns să coste intrarea la Therme București. Prețurile diferă în funcție de zilele săptămânii

 

Prețul florilor în luna martie

Administratorii depozitelor spun ca au facut comenzi mai mici. Florile aduse majoritar din Olanda sunt cu 30 % mai scumpe când vine vorba de cele de primăvară și cu 40% în cazul trandafirilor.

Majoritatea florilor din piețe și magazine sunt importate din Olanda. Dar, administratorii depozitelor spun ca au făcut comenzi mai mici, deoarece, anul acesta, florile specifice primăverii  sunt cu 30% mai scumpe, iar trandafirii cu 40%conform Observator News.

Lalele și zambilele rămân în topul preferințelor

Lalelele, zambilele și freziile rămân în continuare cele mai căutate flori pentru 1 și 8 martie anul acesta.

Prețul unui singur fir variază între 7 și 8 lei, în timp ce un buchet simplu de șapte lalele poate costa aproximativ 50 de lei, iar unul mai elaborat poate ajunge la 100 de lei.

Pentru aranjamentele florale mai sofisticate, prețul începe de la 150 de lei, cu 50 de lei mai mult decât în anul precedent.

Cu toate aceste majorări de preț, se estimează că industria florilor va continua să fie profitabilă, anticipându-se că vânzările de flori vor depăși pragul de 30 de milioane de euro doar în intervalul 1 – 8 martie, notează antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare